За словами керівника даного підрозділу - Павла Дармограя, упродовж майже півроку проведення ветеринарною міліцією на території Вінницької області перевірок ринків та складів вилучено понад 64 тисяч кг недоброякісної продукції, яка завдяки діям міліції, не потрапила до покупців. Днями працівниками відділу ветеринарної міліції ГУМВС спільно з інспекторами УДАІ ДПС м. Вінниці, під час проведення відпрацювання автошляхів області, на автошляху Житомир-Могилів-Подільський в передмісті м. Калинівка був зупинений автомобіль Мерседес-Бенц під керуванням жителя м. Камянець-Подільського Хмельницької області. У вантажному відділенні автомобіля правоохоронці виявили продукцію тваринного походження в асортименті вагою близько 4284 кілограмів на суму 42000 гривень, а саме: окорок морожений та чверті курячі морожені (походження США), філе пангасіуса свіжомороженого (В’єтнам, Туреччина), хек (Аргентина), стек блакитної акули (Тайвань) та мойва свіжоморожена (Норвегія). У власника були відсутні супровідні ветеринарні документи на вказану продукцію, які б досвідчили її якість та безпечність для вживання.


Міліціонери, керуючись Законом України «Про безпечність та якість харчових продуктів», вилучили вказану продукцію до прийняття рішення згідно чинного законодавства. 12 червня Державною протиепізоотичною комісією при Вінницькій ОДА було прийнято рішення щодо утилізації продуктів харчування, що є небезпечними для здоров’я та життя громадян. Аби не допустити виникнення особливо небезпечних інфекційних хвороб та іншого негативного впливу небезпечної продукції на життя людей, дана продукція направлена на Тульчинський ветеринарно-санітарний завод для переробки.

Правоохоронці Вінниччини радять покупцям обов’язково, купуючи продукти тваринного або рослинного походження, цікавитись наявністю відповідних документів у разі виникнення підозр щодо їх походження. Шановні громадяни, не нехтуйте правилами безпеки й будьте здоровими!


Переглядів: 2692
Поширень: 0