Завтра, 22 жовтня, у Вінниці стартує опалювальний сезон в багатоквартирних будинках. Подачу тепла у садочки, школи, лікарні та пологові будинки уже розпочато. Включення опалення у цих закладах проводиться відповідно до заявок, які подаються їх керівниками. Загалом планується, що протягом тижня тепло з’явиться в усіх будівлях, які мають централізоване опалення.

Незважаючи на важку ситуацію з газом опалювальний сезон у Вінниці, як і в Україні в цілому, розпочинається без значного відтермінування. Вчора Президент держави Петро Порошенко дав доручення до кінця поточного тижня розпочати подачу тепла до багатоповерхівок, адже за прогнозами синоптиків за кілька днів очікується значне похолодання.

Сьогодні виконком Вінницької міської ради схвалив рішення про початок опалювального сезону в місті. З завтрашнього дня розпочинається подача тепла до багатоповерхової забудови. Садочки, школи, лікарні та пологові будинки, для комфорту дітей, майбутніх мам та пацієнтів медичних закладів розпочали підключати до тепла ще з учорашнього дня.

За словами заступника міського голови Ігоря Корольчука, теплопостачальні підприємства подають тепло у заклади відповідно до заявок, які надходять від їх керівників. Наразі тепло подали вже у 49 садків та 32 школи і практично у всі лікарні. «Котельні міста та підприємства житлово-комунальної сфери Вінниці завчасно підготовлені до опалювального сезону, і технічно місто абсолютно готове увійти в опалювальний сезон. Всі системи заповнені водою, з завтрашнього дня ми починаємо подачу тепла, - повідомив Ігор Корольчук. - Враховуючи стан мереж, ми очікуємо на певні локальні проблеми, однак вирішувати їх будемо оперативно. Теплопостачальним організаціям дано доручення щодо цілодобової роботи протягом підключення тепла до будинків, в тому числі і у вихідні дні. Запуск і вихід на відповідні параметри згідно з нормативами має відбутися протягом 14 днів, але, враховуючи своєчасну підготовку, ми плануємо за 3-4 дні повністю завершити ці роботи, як це було у нас в попередні роки».

Нагадаємо, що відповідно до нормативів, підставою для початку опалювального сезону є середньодобова температура повітря, яка тримається нижче позначки +8 0С упродовж трьох діб. За даними вінницьких синоптиків середньодобова температура за останні три доби не була нижчою 6 0С, вчора вона склала 9,4 0С, але у наступні вихідні очікується похолодання – вночі температура повітря опуститься нижче нуля і коливатиметься від -7 до -2 0С.​



Переглядів: 4025
Поширень: 0