Державтоінспекція Вінниччини закликає пішоходів дотримуватись правил дорожнього руху під час перетину проїзної частини та використовувати світлоповертаючі елементи в темну пору доби. Начальник Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко констатує, що  кожна третя дорожньо-транспортна пригода стається за участю пішоходів, протягом поточного року на автошляхах області зареєстровано 134 ДТП, в яких 47 людей втратили життя та майже 100 пішоходів отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Сьогодні біля залізничного вокзалу ДАІшники вчили вінничан правильно переходити дорогу

З метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів працівники Державтоінспекції м. Вінниці проводять роз’яснювальну роботу з пішоходами при цьому використовують «Профілактичний автобус» обладнаний аудіо- та відео технікою. Сьогодні поблизу залізничного вокзалу, де досить велика кількість пішоходів, розпочав свою роботу «Профілактичний автобус», за допомогою гучномовця пішоходам роз’яснювались правила перетину проїзної частини дороги. Пішоходів, які переходили дорогу в забороненому місці запрошували до автобусу та демонстрували відеоролики з наслідками дорожньо-транспортних пригод. Протягом 20 хв. до профілактичного автобусу було запрошено 5 пішоходів, які порушували ПДР. Після перегляду відеороликів порушникам дарували спеціально розроблені Державтоінспекцією «Пам’ятки пішохода».

Сьогодні біля залізничного вокзалу ДАІшники вчили вінничан правильно переходити дорогу

Особливу увагу інспектори ДАІ звертали увагу пішоходів на використання, в темну пору доби, світлоповертаючих елементів «Флікерів». Світлоповертачі працюють за принципом дорожніх знаків: вони покриті спеціальним матеріалом, який відбиває світло фар і призначений для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок на дорогах в темний час доби. Флікер виготовляється з спеціального світлоповертаючого матеріалу, який наноситься на текстильну основу, або пластик. Світловий потік повертається до джерела світла. Якісно виготовлений флікер забезпечує помітність пішохода на відстані до 400 м. при попаданні на нього світла фар автомобіля.

Сьогодні біля залізничного вокзалу ДАІшники вчили вінничан правильно переходити дорогу

Шановні учасники дорожнього руху! Пам\'ятайте, що Ваша безпека та безпека Ваших дітей багато в чому залежить тільки від Вас!



Переглядів: 4024
Поширень: 0