У Вінниці стартував проект «Історична зупинка». Завдяки йому вінничани та гості міста, які їдуть у трамваях №4, можуть дізнатися чимало цікавого про рідне місто. Адже під час поїздки для пасажирів по гучномовцях транслюють історичні факти, що стосуються Вінниці. Вже у квітні наступного року цей проект пошириться й на інші маршрути, а інформація буде оновлюватися.

До 101-ї річниці вінницького трамваю цього тижня стартує проект «Історична зупинка». Його організаторами є департамент культури, КП «Вінницька транспортна компанія», департамент енергетики, транспорту та зв’язку спільно з ГО «Спільнота «Історія Вінниці».

Пілотним для реалізації проекту був обраний трамвайний маршрут № 4, як однин із найстаріших. Тепер під час поїздки у цих трамваях звучать цікаві історичні факти про Вінницю, записані голосом керівника ГО «Спільнота «Історія Вінниці», історика Олександра Федоришена.

«Ми намагалися коротко і лаконічно протягом усього трамвайного маршруту зробити невелику екскурсію для пасажирів трамваю. Факти обирали непересічні, для самих вінничан цікаві і невідомі. Проект розвіює певні історичні міфи. Наприклад, розповсюдженою твердженням є той факт, що на міському гербові присутній якір. Хоча насправді - це срібний хрест, нижня частина якого розділена і переходить у два гачки. Під ним дві схрещені шаблі, які в XVII столітті символізували прикордонне розташування краю», – каже Олександр Федоришен.

Також Олександр Федоришен зазначив, що на початок туристичного сезону в квітні 2015 р. інформація буде оновлена і звучатиме у трамваях й інших маршрутів.



Переглядів: 4350
Поширень: 0