До складу групи входив 31-річний одесит, директор одного з приватних підприємств, його дружина, працівниця банківської установи, та громадянин Китаю, що навчався в одному з одеських вузів.

За наявною оперативною інформацією згадані особи, користуючись довірою окремих вінницьких бізнесменів, шахрайським шляхом привласнили грошові кошти на загальну суму 1,7 млн доларів США. Видаючи вихідця з Китаю за представника Китайської фірми, шахраї продавали металевий профіль за передоплату, однак, отримавши гроші, свої зобов’язання не виконували.

Як повідомив начальник УБОЗ ГУМВС Володимир Соляр, зібрані в ході дослідчої перевірки документи були відповідним чином зареєстровані та за погодженням з прокуратурою області стали підставою для порушення слідчим управлінням ГУМВС кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

В процесі розслідування кримінальної справи виникла необхідність в проведенні обшуків з метою здобуття речових доказів по справі. Відтак Ленінський районний суд м. Вінниці надав санкції для проведення обшуків за місцем проживання підозрюваних у шахрайствах. З цією метою до Одеси виїхала слідчо-оперативна група міліції та два працівники спецпідрозділу «Сокіл». Обшук проводився в присутності подружжя та понятих з числа їх сусідів відповідно до вимог чинного законодавства. Під час обшуку були здобуті документи, які підтверджують злочинну діяльність підозрюваних осіб в складі організованої групи. Працівники УБОЗу з’ясували цікаві подробиці шахрайських оборудок – дружина підприємця, будучи працівником банку перевела у готівку 900 тисяч доларів США, здобутих злочинних шляхом, які були витрачені на будівництво на березі моря будинку з басейном , купівлю злитків золота.

По закінченню обшуку слідчий в присутності дружини та понятих запропонував приватному підприємцю підписати протокол обшуку, після чого останній несподівано вистрибнув через вікно квартири, розташованої на 12 поверсі, на вулицю. Від отриманих травм чоловік відразу загинув. Попередити цю ситуацію працівники міліції не могли, адже не мала права заборонити власнику помешкання, який не перебував у статусі затриманого, вільно пересуватися по своїй квартирі.

Працівники міліції оперативно викликали швидку допомогу та забезпечили охорону місця пригоди. В даний час прокуратура Одеської області та ГУБОЗ МВС України проводять службову перевірку щодо правомірності дій працівників вінницького УБОЗу.


Переглядів: 3048
Поширень: 0