Сухий борщ набирає популярності у волонтерів. Борщову суміш і в\'ялене м\'ясо "Кулінарна сотня" у Вінниці тепер пакує для учасників АТО.

Продукти закуповують за пожертви благодійників. Інгредієнти для борщу готують в спеціальних сушарках. Після цього упаковують вакуумним апаратом. Бійцям залишається тільки висипати суміш у воду і вже за смаком додати приправ і тушкованого м\'яса.

Обов\'язки розподілили між собою півсотні вінничанок. Займаються кулінарним волонтерством у вільний від роботи час, розповідають активістки. Приготоване вдома звозять в місце, де є спеціальне обладнання для сушки продуктів і вакуумний апарат.

"Кулінарна сотня" взялася за приготування борщових сумішей після того, як волонтери, які побували на Сході, повідомили що солдати просять гарячих страв. В умовах бойових дій їх швидко не зробиш. Зате борщ з таких пакетів можна приготувати за чверть години. З одного пакета виходить десять літрів борщу.

Волонтери використовують для напівфабрикатів овочі зі своїх городів. Охоче приносять овочі та небайдужі городяни. М\'ясо купують за пожертви. Як розповідають волонтери, для в\'ялення більше годиться яловичина

Вінницька кулінарна сотня приготувала 100 пакетів сухого борщу для фронтовиків

Першу порцію напівфабрикатів, а це 40 пакетів на 400 літрів борщу, вінницька кулінарна сотня вже передала бійцям на передову. Зараз до відправки готують ще 100 пакетів.



Переглядів: 4263
Поширень: 0