За 10 місяців поточного року на території області зареєстровано 2041 дорожньо-транспортна пригода, в яких 122 людини загинуло та 436 отримали травми різного ступеня тяжкості. Начальник Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко зазначає, що основними причинами автопригод, є порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил проїзду перехресть та керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

З метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод причинами, яких є перевищення безпечної швидкості руху, працівники ДАІ розробили спеціальну «Дорожню карту» для водіїв. На дорогах державного значення інспектори ДПС вручали водіям «Дорожні карти», які рухались в напрямку м. Житомира та Києва, в яких зазначено 6 населених пунктів Вінницької області через, які пролягає автодорога це - Стрижавка, Калинівка, Корделівка, Перемога, Комсомольське та Жежелів.

Працівники ДАІ розробили для водіїв спеціальну "Дорожню карту"

Інспектори ДПС попереджали водіїв про дотримання швидкісного режиму в населеному пункті, адже згідно правил дорожнього руху швидкість транспортного засобу не повинна перевищувати 60 км/год.

Працівники ДАІ розробили для водіїв спеціальну "Дорожню карту"

Саме безпечною швидкістю руху в населеному пункті, вважається швидкість до 60 км/год. При ній водій встигає загальмувати, вивернути кермо у будь-якій ситуації. Це повинні пам\'ятати і водій, і пасажири. Останнім, щоб уберегти своє здоров\'я і життя, потрібно стримувати водіїв — любителів швидкої їзди, нагадуючи їм про наслідки.

 



Переглядів: 5098
Поширень: 0