Сьогодні у Вінниці на майдані Незалежності «зеленбудівці» висадили 11 ялин. Як зазначають фахівці, нинішня погода сприятлива для висадки дерев. Завтра вони садитимуть червонолисті клени на Барському шосе, загалом їх там буде 60.

У Вінниці триває висадка дерев. З початку цього тижня працівники МКП «Вінницязеленбуд» висадили 39 лип по вулиці Соборній.  А сьогодні на майдані Незалежності з’явилися 11 блакитних ялин.

На майдані Незалежності посадили одинадцять блакитних ялин

«У цих ялин, як і в лип, які напередодні висадили по Соборній, вже сформована якісна коренева система. Для того щоб її не пошкодити, дерева висаджують разом з землею, загорнутою мішковиною, аби вона не руйнувалася. Потім ця мішковина в землі розкладеться і коріння буде розростатися. Ялини мають три метри у висоту, саджаємо їх через 5 метрів, щоб коли вони виростуть, була сформована гарна алея. Завтра плануємо почати висаджувати червонолисті клени на Барському шосе, загалом їх там буде 60. Зараз ідеальні умови для посадки ялин, кленів, лип, адже ще немає вегетативного періоду і рослини «сплять», тобто знаходяться у стані спокою. До того ж приморозок зараз тільки на ґрунті, земля абсолютно не промерзла, тому можна гарантувати, що всі вони приймуться», – каже директор МКП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.



Переглядів: 5652
Поширень: 0