З моменту запровадження у Вінниці єдиної бази даних показників лічильника цим сервісом скористалось майже 5 тисяч в вінничан. Нова система дозволила їм уникнути непорозумінь, коли показники лічильника споживачів не співпадають із тими, по яких постачальники комунальних послуг виконують нарахування. Скористатись можливістю оперативно надати дані своїх приладів обліку усі вінничани можуть по Інтернету на сайті www.pay.vn.ua або по номерах телефонів 500-160 та 65-11-11.

Влітку цього року у Вінниці була запроваджена нова централізована система збору показників лічильників. Цей проект було запроваджено для того, щоб спростити та впорядкувати процес нарахування і розрахунку за спожиті комунальні послуг та уникати розбіжностей у показниках, які подає людина, і з тими, які має підприємство. В результаті, це допомагає людям убезпечити себе від таких від неправильних нарахувань.

На першому етапі пілотний проект дозволив об’єднати бази даних показників лічильників, які обліковують об’єми споживання гарячої і холодної води та газу.

«Запроваджений влітку сервіс дозволив п\'яти тисячам мешканців, зацікавлених в точності нарахувань, подати показники індивідуальних приладів обліку за розрахунковий період в останні дні місяця. Ця кількість людей, що скористалися такою можливістю, вже є досить не поганим результатом, що перевищив наші очікування. Це говорить про те, що новостворена система на часі і потрібна мешканцям міста», - зазначив заступник директора Центру муніципальних систем управління Юрій Злотник.

Жителі Вінниці можуть внести показники лічильника через Інтернет на сайті www.pay.vn.ua. А також – за допомогою телефону. Тут є два варіанти: за номером 500-160 введення даних відбуватиметься в тональному режимі, тобто людина самостійно, слідуючи інструкції, набирає показники. Або ж можна подзвонити оператору за телефоном 65-11-11 та продиктувати свої показники. У цьому випадку оператор сам вносить показники лічильника. Фіксувати дані своїх приладів обліку потрібно протягом трьох останніх днів місяця. Лише в такому випадку підприємств а беруть їх до уваги.

Показники лічильника електроенергії з допомогою цього ресурсу можна вносити в тестовому режимі.

Точність нарахувань можливо буде перевірити в єдиному рахунку, який надходить мешканцям багатоквартирних будинків, або електронною поштою.



Переглядів: 3735
Поширень: 0