Він зазначає: під час економічної кризи кількість майнових злочинів зросла на території Вінниччини. Особливо від цього страждають люди похилого віку, які мешкають у селах. Адже найчастіше вони тримають гроші вдома у легко доступних місцях. І злочині про це знають, каже начальник УМВС України у Вінницькій області. Люди похилого віку не можуть захистити свої домівки та матеріальні цінності. Отож, стають легкою здобиччю для нападників.

- От 6 червня вночі у Гайсині по відношенню до 59-річної жіночки нанесені ножові тілесні ушкодження, кілька днів тому у Петриківці Хмільницького району постраждала 1926 року народження бабуся, яка проживала сама, були факти і у Вінниці у мікрорайоні Старе місто, у Хомутинцях, Калинівського району, - розповідає Василь Поліщук. - От задокументований факт по Хмільнику. Бабуся поряд із ліжком у тумбочці тримала дев’ять тисяч гривень «на смерть». По Хомутинцях, Калинівського району: продала бабця хату за 17 тисяч євро. Злочинцям вона не сказала де тримає гроші, бо втратила свідомість. У лікарні вона померла. У цьому випадку злочинці забрали тільки 5400 грн. у її троюрідної сестри.

Головний міліціонер області звернувся до людей похилого віку із проханням передавати гроші, якщо не довіряють банківським установам, дітям чи онукам. Якщо й там людина не довіряє, у банках наразі є послуга щодо надання банківського вічка, де можна зберігати кошти не на депозиті.


Переглядів: 3025
Поширень: 0