Сьогодні у Вінниці погодні умови сприяють утворенню криги на дорогах та тротуарах міста. Щоб цього не допустити та зменшити ризик аварійних ситуацій на автошляхах комунальні служби одразу після того, як почався дощ, розпочали посипати автошляхи та тротуари протиожеледними матеріалами. На посипку доріг та тротуарів сьогодні пущено 15 одиниць спецтехніки та використано 96 т протиожеледних матеріалів.

Вінницьке шляхове управління ще заздалегідь підготувало техніку до прибирання доріг та тротуарів під час зими. У разі сильних снігопадів крім основної техніки різного функціонального призначення, якої в наявності 67 одиниць, буде використовуватися додаткова техніка підприємств чисельністю 17-18 одиниць. Отож загалом на прибирання вулиць взимку може вийти до 84 одиниць техніки. Також заготовлено вже більше 6 тис. тон солі та 3,2 тис. тон відсіву для посипання тротуарів та доріг. Завдяки проведеній підготовці комунальники можуть оперативно реагувати на погіршення погоди.

За прогнозами синоптиків, у Вінниці мокрий сніг та невеликий дощ йтимуть протягом тижня. Хоча опади не будуть рясними, але температурний режим сприятиме утворенню ожеледиці. Вдень буде близько 2 градусів тепла, вночі – 2- 4 морозу.

«Сьогодні о 6:15 у Вінниці пішов дощі і о 6:20 для посипання протиожеледними матеріалами на дороги міста виїхало 8 одиниць спецтехніки. Тротуари посипали за допомогою 7 одиниць , також до роботи долучилися близько 60 двірників. Загалом було використано 96 т посипкових матеріалів. Дороги та тротуари посипатимуть й надалі по мірі необхідності», – каже начальник відділу утримання об’єктів благоустрою Вячеслав Хілінський.

У приватному секторі також проводяться протиожеледні заходи.

Представники Державтоінспекції радять вінничанам без нагальної потреби не користуватися особистими автомобілями у зв’язку з тим, що за такої погоди в рази збільшується кількість ДТП.



Переглядів: 3141
Поширень: 0