- Кількість ДТП з пішоходами почала рости, - каже командир роти ДПС міської ДАІ Юрій Зять. - Люди чомусь не бояться за своє життя. Чимало серед порушників пенсіонерів. Вони часто пояснюють, мовляв, важко йти до переходу й обирають шлях навпростець. Так само багато й дітей перебігають дорогу.

Під час відпрацювання біля ринку "Урожай" тільки за одну хвилину перебігти перехрестя Пирогова-Скалецького-Келецької (при тому, що у кількох метрах підземний перехід) пробують по три-п`ять чоловік, в тому числі не бояться ризикнути й мамочки з колясками. На запитання "навіщо?" відповідають банальним "поспішаю". Дехто має унікальні причини. Своє маневрування перехрестям чоловік, який представився В`ячеславом, пояснив: «не місцевий».

За словами начальника облДАІ Миколи Сіманчука, 42% з загальної кількості ДТП складають саме випадки із пішоходами. Всього вони стали учасниками 35 аварій, з яких у 27-ми були постраждалі. При цьому часто саме пішоходи стають провокаторами ДТП, не дотримуючись правил дорожнього руху.

Нині перевиховати пішоходів намагаються штрафами. Для пішоходів вони не такі жорсткі, як для водіїв, утім відчутні - 51-85 гривень. Порівняно з колишніми 3-гривневими стягненнями. 


Переглядів: 2864
Поширень: 0