11 грудня у Вінницькому прес-клубі відбулось підбиття підсумків заходу «Вінницька толока. Допомога кожного – шлях до перемоги».

Як зазначила організатор заходу голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк, ніхто не сподівався отримати такі гарні результати по завершенню. Під час «толоки» завдяки скринькам БФ «Подільська громада» було зібрано - 8738, 77 грн.; на акцію «Сухий борщ» було зібрано - 8814,90 грн.; на безпілотник було зібрано - 1 599 грн.; зібрано в скриньку для виготовлення маскувальних сіток- 5880 грн., сплетено за час виставки - 97м2 маскувальної сітки. Під час акції "Купи та залиши" від торгової марки "Україночка" купили продуктів і одразу ж 6 грудня їх передали у зону АТО на суму 6903 грн. Мешканці принесли близько 30 мішків одягу для переселенців, близько 20 мішків одягу для військових, більше 70 банок консервації, а також сало, кислу капусту, олію та інші продукти.

Що і скільки приносили вінничани на Вінницьку толоку?

Кожного дня було від 5 до 10 майстер-класів, відвідувачі толоки написали близько 80 листів військовим, виготовили більше 100 сувенірів та оберегів, зв’язали близько 20 пар теплих носків. Центр реабілітації «Обрій» передали 10 подушок та сухі яблука, фрукти, гриби.

«І це зовсім небагато з того, на що здатна наша активна громада, коли об’єднується заради гарної доброї справа» - зазначила Рая Панасюк.



Переглядів: 3765
Поширень: 0