Враховуючи цьогорічні виклики з економією газу та електроенергії, КП «Вінницька транспортна компанія» перевела опалення побутових приміщень на котли, що працюють на дровах.

Цього опалювального сезону, в зв’язку з подіями на Сході, Україна відчула напругу із забезпеченням та постачанням палива і електроенергії. Тому, щоб пережити зиму стабільно, кожен відповідальний господар думає про використання доступних заходів з економії енергоносіїв.

Над цією проблемою працюють і підприємства, які минулого року спожили близько 60% усього газу, від спожитого Вінницею загалом. Подорожчання енергоносіїв та необхідність зменшення їх споживання стимулює підприємства шукати альтернативні засоби.

Так, цього опалювального сезону КП «Вінницька транспортна компанія» перевела частину побутових приміщень на опалення деревиною. «Дровами опалюється частина приміщення трамвайного депо, - розповідає керівник підприємства «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк. - Автобусний парк, який знаходиться на Сабарові, також повністю опалюється за рахунок печі, що працює на дровах. Тобто для опалення приміщень, де працюють люди, використовуються альтернативні види палива. Перед нами стоїть завдання економії енергоносіїв, але на початку опалювального сезону ми вже були готові до цих викликів. І хоча таким чином ми опалюємо тільки окремі приміщення, економія на паливі для нашого підприємства буде відчутною. Зараз важко визначити, яка саме, бо обсяги споживання залежатимуть від погодних умов, але дрова приблизно у 1,5 рази дешевші, ніж вугілля».

За словами Миколи Форманюка, на сьогоднішній день проблем з закупівлею деревини немає - у підприємства є попередні домовленості із постачальниками.



Переглядів: 3767
Поширень: 0