На цьому тижні у бібліотеках міста маленьких вінничан навчають робити новорічні сувеніри, які вони зможуть подарувати своїм рідним на свята або ж прикрасити власні домівки. Хлопчики та дівчатка виготовляють сніговиків з солоного тіста, панчіх, синтапону, ниток та паперу, різноманітні ялинки, витинанки, картини з тополиного пуху, ляльки зі шкарпеток та багато іншого. Це все відбувається у рамках роботи майстерень Діда Мороза.

З 19 грудня до 14 січня з 15 до 17 години (за винятком святкових та вихідних днів) у десяти бібліотеках Вінниці, які розташовані у різних куточках міста, працюватимуть майстерні Діда Мороза. Їх можуть відвідати всі бажаючі. Протягом перших трьох днів маленькі вінничани робили тут новорічні листівки та подарунки воїнам АТО. Тепер всі бажаючі можуть виготовити у цих майстернях святкові сувеніри

Так, Центральна міська бібліотека імені І. Бевза (Хмельницьке шосе, 4) запрошує 25 грудня вінничан на майстер-клас по виготовленню листівок з ялинкою. 26 грудня тут готуватимуть новорічний десерт, у суботу – ялинки з журналів, а в неділю – різні святкові сувеніри. А у бібліотеці дітей та юнацтва (Космонавтів, 63) 25 грудня дітей навчатимуть виготовляти чудо-ляльки зі шкарпетки та паперові гірлянди. У п’ятницю тут створюватимуть картини з тополиного пуху «Зимові гірлянди» та робитимуть «Зимову галявину казок» у техніці орігамі. Суботнього дня юних вінничан навчатимуть виготовляти рукавички та чобітки для подарунків, а також – «Ниткове мереживо» у техніці ниткографія. У неділю в цій бібліотеці буде майстер-клас з пляшкового декупажу.

У бібліотеці-філії №16, що по вулиці Бучми, 96, також проводяться майстерні Діда Мороза. 25 грудня тут заплановано виготовлення сніговика з паперу, 26 грудня – новорічної листівки. У суботу в філії №16 робитимуть новорічні композиції у вигляді вінка. У бібліотеці-філії № 7 (Баженова, 32) в четвер виготовлятимуть новорічні сувеніри. У суботу тут робитимуть ялинку «Новорічна прикраса», а в неділю – янгола з тканини.

Зимові витинанки виготовлятимуть 25 грудня у бібліотеці-філії №12 (Київська, 126). У суботу дітей навчатимуть робити вироби з солоного тіста, в тому числі, ялинки та сніговики. А в неділю – також сніговики, але вже з ниток.

Довідка

Інтерактивний проект «Майстерні Діда Мороза» відбуватиметься у таких бібліотеках:

  • Центральна міська бібліотека ім. І. В. Бевза (Хмельницьке шосе, 4);
  • Центральна бібліотека для дітей та юнацтва (просп. Космонавтів, 63)
  • Бібліотека-філія №2 (вул. Маяковського, 122)
  • Бібліотека-філія № 6 (пров. К. Маркса, 50);
  • Бібліотека-філія 7 (вул. Баженова, 32);
  • Бібліотека-філія 8 (вул. Червоноармійська, 39);
  • Бібліотека-філія 11 (вул. Я. Свердлова, 189);
  • Бібліотека-філія 12 (вул. Київська, 126);
  • Бібліотека-філія 13 (просп. Космонавтів, 39);
  • Бібліотека-філія 16 (вул. А. Бучми, 96).



Переглядів: 3233
Поширень: 0