Аби довести серйозність своїх вимог, люди перекрили вулицю Данила Нечая. Там, на перехресті вони організували ходу по колу – виключно на «зебрі».

Таким чином, жодна автівка, ба й навіть муніципальний автобус, проїхати повз протестуючих не могли. Як зазначила голова профкому ВАТ «Вінницягаз» Наталія Редько, люди вирішили перекрити вулицю стихійно, коли почули від керівництва чергову обіцянку погасити заборгованість за кілька днів. Подібні обіцянки вони вже не раз чули, зазначає голова профкому. Отож, 600 робітників ВАТ «Вінницягаз» не ймуть віри цим обіцянкам, кажуть у натовпі протестувальників. «Ми підемо звідси тільки, коли нам виплатять зарплатню», повідомляють вони.

Тим часом, ще до четверга ніхто із робітниками не розрахувався. Протест на перехресті завершився о пів на четверту в понеділок. Утім, ще й у четвер робітники ВАТ «Вінницягаз» страйкували, чекаючи на зароблені гроші. Прокоментувати ситуацію голова правління підприємства Юрій Русин не забажав. Оскільки на призначену журналістам зустріч – не з’явився.

Як з’ясували кореспонденти, поїхав за кілька годин з робочого місця, не залишивши секретареві жодних пояснень і, навіть, не переназначивши зустріч. Протестувальники тим часом знову направили листа до прокуратури Вінницької області, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, профспілку газовиків України, НАК «Нафтогаз», який володіє 47% акцій ВАТ «Вінницягаз».


Переглядів: 2842
Поширень: 0