Як розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Юрій Черкес, з початку року подібних порушень на території всієї області зареєстровано 52. Гральних пристроїв конфісковано – 305 одиниць. Вінницькі підпільні салони працюють за простою схемою: бажаючі пограти городяни попередньо домовляються із адміністратором салону чи його власником. У визначений час такому бажаючому відкривають запасний вхід. Оскільки усі вікна гральних салонів наглухо заклеєні, визначити чи працює салон можна тільки зайшовши до нього. Наприклад, у Вінниці гральний салон на Київській працював приблизно за такою ж схемою. Адміністратор, якого й застали на місці правоохоронці, заявила: «мене попросили тут підмінити на день. Якщо просили, то значить заборон ніяких немає, а телевізора я не дивлюся». За певний час ця жіночка закрилася у своїй квартирі і міліціонерів на поріг не пускала. Мовляв, стало погано зі здоров’ям, зараз викликатиму швидку. Навіть надати пояснення, хто ж саме просив підмінити у салоні – не захотіла.

- Тільки за останній місяць виявлено чотири факти незаконно працюючих гральних салонів з початку дії Закону «Про заборону грального бізнесу», - каже Юрій Черкес. – Вилучено 38 одиниць грального обладнання.

Наприклад, утому ж таки салоні на Київській вилучено 15 гральних автоматів. Відповідно до статті 203 Кримінального Кодексу України, правопорушнику загрожує штраф – від 15 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (мінімум складає 17 гривень). Утім, після виходу закону відкараскатися від покарання банальним штрафом у розмірі 160 гривень порушникам не вдасться. Адже за цією ж статтею, тільки частиною другою, «неслухняним» власникам салонів, які працюють підпільно загрожує до п’яти років обмеження волі із конфіскацією грального обладнання. Якщо раніше суди і могли приймати рішення про адміністративні покарання з поверненням майна у салон, то тепер – конфіскація майна буде незворотною. Просто гральні автомати забиратимуть назавжди. Вартість одного такого найдешевшого пристрою складає понад тисячу доларів. Середнього класу автомат коштує – від п’яти тисяч доларів.


Переглядів: 3061
Поширень: 0