На різдвяні вихідні за прогнозами синоптиків очікується пониження температури, опади та ожеледиця на дорогах. Найхолоднішою за цей період буде різдвяна ніч з 6 на 7 січня, коли температура може опуститись до –19оС. У цей час комунальні служби працюватимуть у звичайному режимі, але водночас звертаються і до вінничан: під час сильних снігопадів бути обережними на вулицях міста, не залишати автівки вздовж узбіч та обмежити пересування містом на власних автомобілях.

Погода на різдвяні вихідні у Вінниці сприятиме утворенню ожеледиці на дорогах, також час-від-часу йтиме сніг та дощ. Тож комунальні служби налаштовані на те, що вихідні вони можуть провести на роботі у повному складі та за потреби одразу посипатимуть дороги і тротуари протиожеледними матеріалами і розчищатимуть їх від снігу.

У разі снігопадів під час святкових вихідних крім основної техніки різного функціонального призначення, якої в наявності 67 одиниць, буде використовуватися додаткова техніка підприємств чисельністю 17-18 одиниць. Отож, за потреби у ці дні на прибирання вулиць може вийти до 84 одиниць техніки, а на розчистку прибудинкових територій – більше 20 тракторів та понад 600 двірників.

Також заготовлено необхідну кількість солі та відсіву для посипання тротуарів та доріг. Дороги та тротуари посипатимуть по мірі необхідності. У приватному секторі також проводитимуться протиожеледні заходи.

У разі несприятливих погодних умов ДАІ Вінниці радять вінничанам по можливості утриматися від пересування власним транспортом, а у разі потреби користуватися лише автомобілями на зимових шинах та суворо дотримуватися Правил дорожнього руху: не перевищувати безпечної швидкості, дотримуватися необхідної дистанції, правил проїзду перехресть. Особливо пильними під час ожеледиці мають бути і пішоходи, які переходять проїжджу частину, адже водії за таких погодних умов не завжди мають можливість здійснити негайне гальмування.

В свою чергу комунальні служби звертають увагу водіїв на те, що автомобілі, які залишені на проїжджій вздовж тротуарів ускладнюють роботу прибиральної техніки, а подекуди взагалі її унеможливлюють. Тому звертаються з прохання до всіх автомобілістів – не паркувати автівки вздовж узбіч.

Для довідки

Так, 7 січня істотних опадів не буде, температура вночі становитиме від –17 до –120С, а в день від –13 до –80С. 8 січня опадів не прогнозується, температура вдень –18 … –130С, в день – 10…– 50С. 9 січня варто очікувати помірний мокрий сніг, місцями хуртовину, пориви вітру 15-20 метрів на секунду. Температура в день становитиме мінус –14… –9 градусів, в день – від – 4 до +1. 10 та 11 січня прогнозуються невеликі опади – вночі йтиме сніг, а в день – дощ.​



Переглядів: 3792
Поширень: 0