Зазвичай, сезон катання на велосипедах починаеться в середені весни, коли вже досить тепло і сухо. Хоча, в останні роки, все частіше можна побачити велосипедистів, на дорогах нашої Вінниці, навіть взимку.

Чому велослипед? Перш за все, це відносно дешево. Так, спочатку доведеться викласти певну суму за двоколісний транспорт, але, з часом, витрати окупляться, і Ви почнете отримувати дивіденти. Враховуючи те, що, як мінімум, раз в квартал змінюються ціни на пальне, збільшується сума єксплуаційних витрат на утримання автомобіля, підвищується вартість мінімального пакету страхування, приватне авто починає суттєво здавати позиції, в порівнянні з велосипедом під час теплого періоду року.

Використання велосипеду в зимку

Наше місто розташовано достатньо компактно, для того, щоб потрапити з одного кінця в інший, не потрібно витрачати багато часу, звичайно, якщо ви на велосипеді. Легкість і маневреність цього виду транспорту дозволяє без зайвих перешкод проїзжати довжилезні затори.

Швидкість пересування по місту, на велосипеді, залежить від багатьох факторів. По-перше - це тип і стан велосипеда. В країнах Європи, останнім часом, актино набирають популярність міські велосипеди так звані сіті байки. Вони не розраховані на їзду на великих швидкостях, але, при тому досить зручні і комфортні з хорошим накатом в міському просторі.

По-друге - фізичні можливості велосипедиста. Якщо після довгого зимнього відпочинку, без відповідних тренувань, сісти за руль велосипеда, не варто очікувати, що вдасться “вижати” пристойну швидкість, і тут варто враховувати свої сили і їхати помірним темпом, адже Ви не на змаганнях.

По-третє, варто враховувати стан дорожного покриття і ландшафт місцевості. Навряд чи вдастся досягти максимального рекорду швидкості підіймаючись по крутому, місцями заасфальтованому схилу.

Якщо стан навколишнього середовища вам не байдужий і ви відносите себе до еко-позитивної категорії людей, тоді велосипед - це ваш засіб пересування.

велосипед

І головне, він не потребує пального, не забруднює атмосферу і, при цьому,допомогає швидко дістатись місця призначення.



Переглядів: 3931
Поширень: 0