Шість автоматів „Максима” та „Кеш коен” вітчизняного та російського виробництва чекали на відвідувачів, підключені до мережі живлення, в режимі очікування під наглядом місцевої жительки. За її словами, власником автоматів є чоловік, прізвища і координат якого вона не знає – той сам підходив за виручкою. Наразі податкові міліціонери встановлюють особу власника нелегального грального закладу. Якщо він зареєстрований як суб’єкт господарювання, то у відповідності до Закону „Про заборону грального бізнесу” йому доведеться не лише розпрощатися з автоматами-годувальниками, але й сплатити штраф у розмірі восьми тисяч мінімальних зарплат (яка сьогодні, до слова, складає 630 гривень).

З часу підписання Закону податковою міліцією області вилучено з незаконного обігу 40 гральних автоматів на суму близько 300 тисяч гривень. Загалом із початку нинішнього року податківці вилучили 327 гральних автоматів більш ніж на 3,5 мільйона гривень.

З часу набрання чинності Закону України „Про заборону грального бізнесу” відповідні заклади переважно закриті, або ж у них проводяться роботи по перепрофілюванню, переобладнанню під інший вид діяльності. На Вінниччині встановлено біля 30 випадків здійснення в колишніх гральних закладах інших видів підприємницької діяльності (кафе, магазини).

Ольга Шишківська,
прес-офіцер управління податкової міліції
 ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3059
Поширень: 0