Виходили не з пустими руками – в сумках несли пляшки з міцним напоєм, яку господарка гаража видавала за горілку. Власне, горілкою тут називалася нехитра суміш води зі спиртом.

Не зважаючи на сумнівність напою, виробництво у тихому підпіллі розгорнулося широко: тут же в гаражі, а також у квартирі підприємливої пані податківці під час обшуку виявили та вилучили близько півтонни чистого спирту. Поряд зберігалися у мішках та пакетах пусті поліетиленові пляшки, знайдено також шланги, фільтри, тару – усе, що свідчило про налагоджене нелегальне виробництво алкогольної продукції. Висновок спеціалістів підтвердив: напій, який продавала покупцям жінка, є водно-спиртовою сумішшю, що не відповідає визначеним стандартам горілки. Більше того, вживання такого напою може зашкодити не лише здоров’ю, але й життю людини.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення і збут алкогольних напоїв із недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя і здоров’я людей. Наразі податківці з’ясовують походження спирту, який використовувала для нелегального виробництва вінничанка.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції
ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2616
Поширень: 0