В повному обсязі відшкодовано заподіяну кримінальними правопорушеннями шкоду в сумі понад 238 тис грн шляхом внесення їх до бюджету області.

За словами начальника відділу прокуратури області Владислава Джоса, слідством установлено, що четверо службовців одного із закладів професійно-технічної освіти м. Вінниці складали завідомо неправдиві накази про зарахування на навчання вигаданих осіб, чи тих, які відмовились навчатись. Цих "мертвих душ" вони включали до списків навчальних груп, організовували виставлення їм задовільних оцінок та не виставлення пропусків, у результаті чого нараховувались стипендії. Таким чином, це злочинне угруповання службових осіб заволоділо вказаною сумою бюджетних коштів.

Наживатись підприємливим освітянам довго не довелось - вони вимушено припинили злочинну діяльність, так як їх було викрито правоохоронними органами.

Наразі, дане провадження розглядається Вінницьким міським судом на підставі обвинувального акту за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України.



Переглядів: 3977
Поширень: 0