ЕкоВінЗа кілька останніх років вінничани вже звикли до того, що біля контейнерних майданчиків не створюються сміттєзвалища, а вивіз твердих побутових відходів - став постійним та своєчасним. Нарікань мешканців, які проживають у районах, що обслуговує «ЕкоВін», на вивіз сміття майже немає. Щодоби о 17.30 в рейс виходить 11 сміттєвозів цього підприємства, і працюють вони цілу ніч, щоб на ранок контейнерні майданчики мали належний санітарний стан.

Нещодавно Вінниця перейшла на побудинковий тариф на послуги з утримання будинків та споруд на прибудинкових територіях. Відтоді вивіз твердих побутових відходів виключено з квартирної плати, і є окремою послугою. Плата за вивіз ТПВ не залежить тепер від квадратних метрів квартири, як це було раніше, а розраховується по кількості мешканців, які проживають у даному помешканні. Вінничани, які мешкають у багатоквартирних будинках сплачують за цю послугу 4,24 грн. на одну людину, мешканці приватного сектору - 4,57 грн. У цей тариф входить і вивіз великогабаритного сміття, яке не можна розмістити у контейнери місткістю 1,1 кубометр. Великогабаритне сміття вивозиться раз на тиждень, або по мірі необхідності. Ця послуга зазначається у книжці за квартирну плату «Вивіз ТПВ» окремою стрічкою.

Однак на даний час вінничани чомусь забувають своєчасно сплатити за вивіз сміття. Проплата цієї послуги на сьогоднішній день становить 43 %, що майже удвічі менше аніж за квартирну плату. Але не зважаючи на це, підприємство «ЕкоВін» працює поки що злагоджено і сміття з міста вивозиться без перебоїв. Та за словами директора комунального підприємства «ЕкоВін» Володимира Чорновола, через заборгованість населення працівники його підприємства вже два місяці не отримують заробітної платні. Окрім цього, необхідно сплачувати податки, ремонтувати транспорт, закуповувати пальне, а плата за надані послуги мешканцям міста не надходить. Якщо ситуація не зміниться - перебої з вивезенням сміття цілком можливі.

Тому керівництво підприємства «ЕкоВін» звертається до городян з проханням своєчасно проводити оплату за вивіз твердих побутових відходів, адже так приємно бачити наше місто чистим та охайним.


Переглядів: 6579
Поширень: 0