Вчора з вечора у Вінниці почав йти сніг і припинився лише сьогодні зранку. Техніка, яка спеціалізується на розчистці доріг від снігу та посипці їх протиожеледними матеріалами, приступила до роботи ще вночі. А двори прибирають ще з п’ятої ранку. Комунальні служби вкотре нагадують вінничанам, аби вони не залишали свої авто вздовж тротуарів, адже це ускладнює роботу прибиральної техніки.

Протягом цієї ночі у Вінниці з певною періодичністю йшов сніг. З 12-ї години ночі на посипку вулиць вже вийшла перша техніка. А з 3-ї години вони почали прибирати й тротуари. Як зазначив начальник відділу утримання об’єктів благоустрою В’ячеслав Хілінський, загалом було задіяно 26 спецмашин для очищення вулиць доріг та посипці їх протиожеледними матеріалами. А також –120 працівників.

У дворах висоток також чистили сніг. Орієнтовно з п’ятої ранку на прибудинкових територіях почало працювати 23 одиниці техніки та 713 двірників.

Працівники ДАІ Вінниці вкотре нагадують, що у разі несприятливих погодних умов вінничанам варто по можливості утриматися від пересування власним транспортом, а у разі потреби користуватися лише автомобілями на зимових шинах та суворо дотримуватися Правил дорожнього руху: не перевищувати безпечної швидкості, дотримуватися необхідної дистанції, правил проїзду перехресть. Особливо пильними під час ожеледиці мають бути і пішоходи, які переходять проїжджу частину, адже водії за таких погодних умов не завжди мають можливість здійснити негайне гальмування.

Комунальні служби звертають увагу водіїв на те, що автомобілі, які залишені на дорозі вздовж тротуарів ускладнюють роботу прибиральної техніки, а подекуди взагалі її унеможливлюють. Тому звертаються з прохання до всіх автомобілістів – не паркувати автівки вздовж узбіч.



Переглядів: 3516
Поширень: 0