У цьому році у місті планують відкрити дитячий садочок №11 та три додаткові групи у вже існуючих ДНЗ. Це дозволить забезпечити місцями в садках ще близько 400 маленьких вінничан. Про це йшлося сьогодні під час засідання колегії департаменту освіти міської ради.

На початку кожного року у місті проходить колегія департаменту освіти, на якій підбивають підсумки роботи мережі міських навчальних закладів протягом попереднього року, аналізують стан галузі та планують роботу на найближчий рік. На сьогоднішнє засідання були запрошені керівники усіх вінницьких шкіл та садочків.

«На сьогодні у Вінниці діє 51 дошкільний навчальний заклад, де виховуються більше 17 тисяч маленьких вінничан. Мережа садочків постійно розширюється. Зокрема, у минулому році відкрився ДНЗ № 19, що дало можливість додатково забезпечити дошкільною освітою триста діток. Також торік було вивільнено приміщення колишнього ДНЗ по вулиці Порика, 5А та розпочато роботу над розробкою проектно-кошторисної документації щодо реконструкції закладу на 10 груп. Відкриття цього садочку планується у цьому році», – зазначив директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк.

Крім того, на цей рік планується відкриття трьох додаткових груп у вже діючих садочках (дві у ДНЗ№46 та одна – у ДНЗ№37). Загалом відкриття нового садочку та трьох груп дасть можливість забезпечити місцями ще близько 400 маленьких вінничан.

Щодо шкіл, то у цьому навчальному році у Вінниці було набрано на 22 класи більше, ніж в минулому. Наразі у 41 школі міста навчається 35194 учня, що на 1185 більше, ніж в попередньому навчальному році. При цьому кількість школярів, які навчаються у другу зміну, торік зменшилася ще на 678 учнів і наразі становить 2844 школярів. Зате збільшилася кількість гуртків у позашкільних навчальних закладах міста. Так, з 1 вересня 2014 року їх побільшало на 11.

«Зважаючи на складну соціально-політичну ситуацію в нашій країні, вінницькі школярі активно долучилися до волонтерської діяльності у підтримку наших військових, які перебувають в зоні антитерористичної операції. У школах проведено близько 90 благодійних акцій-концертів та ярмарків, на виручені кошти від яких для воїнів АТО купувались продукти харчування, ліки. Частину коштів витрачено на придбання теплого захисного одягу для бійців. Традицією для школярів стало відвідування поранених у військовому госпіталі. А щоб підняти бойовий дух воїнів, школярі написали тисячі листів, виготовили тисячі патріотичних стрічок та амулетів, які передавались нашим захисникам на Схід», – розповів Володимир Буняк.

Заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк, який курує гуманітарну сферу, звернувся до освітян з проханням максимально уважно ставитись до проблем дітей вимушених переселенців. «У зв’язку з подіями на Сході багато людей стало вимушеними переселенцями. Вони потрапили у дуже складні життєві обставини, втратили домівки, хтось – рідних. Ми повинні зробити все від нас залежне, аби ці люди максимально інтегрувалися у наш соціум», – говорить Ігор Івасюк.

Підсумки засідання підбив в. о. міського голови Сергій Моргунов. «Я вдячний вам за роботу, адже освіта Вінниці займає досить високі позиції і, у першу чергу, тут саме ваша заслуга. Також я вдячний за те, що ви відповідально ставитеся до своєї роботи, адже від виховання дітей залежить майбутнє країни, і нашого міста зокрема, – сказав Сергій Моргунов. – У місті розвивається і інклюзивна освіта. Так, минулого року у 6-й гімназії було встановлено ліфт для школярів з обмеженими фізичними можливостями. Було б добре зробити школу з більш широким впровадженням інклюзивної освіти і на Правобережжі. Ми, як міська влада, будемо підтримувати зі свого боку з точки зору матеріально-технічного забезпечення. Уже прозвучало, що в цьому році ми плануємо працювати над новим садочком №11 та відкрити ще три додаткові групи у вже існуючих закладах. Додам, що це не лише забезпечить місцями маленьких вінничан, а й дасть нові робочі місця».



Переглядів: 22376
Поширень: 0