У Вінниці триває часткова санітарна обрізка дерев вздовж магістральних вулиць міста. Працівники МКП «Вінницязеленбуд» обрізають гілля, яке заважає проїзду великогабаритному транспорту та спецмашинам.

Для того, щоб у дерев формувалася правильна крона, «зеленбудівці» ранньою весною проводять обрізку гілок. Але протягом року робиться також обрізка поодинокого гілля, яке заважає руху транспорту та лініям електромереж.

«Цієї зими ми вже провели часткову санітарну обрізку гілок понад чотирьохсот дерев на магістральних вулицях міста. Роботи проводилися для того, щоб гілки не заважали руху міського транспорту, а також – снігоочисної техніки. Зараз дерева знаходяться в стані «глибокого спокою», тому обрізка рослинам не зашкодить», – розповідає заступник директора МКП «Вінницязеленбуд» Микола Залєцький.

Він додає, що з весни по вулиці Соборній працівники зеленого господарства планують продовжити висаджувати липи. Нагадаємо, що минулого року на головній вулиці міста з’явилося 39 молодих дерев. А у цьому році працівники «Вінницязеленбуду» планують посадити ще 40 саджанців лип. З’являться цієї весни липи й по Хмельницькому шосе, орієнтовно їх буде 80. А по вулиці Стахурського планується висадка молодих каштанів, їх посадять близько чотирьох десятків.



Переглядів: 2854
Поширень: 0