У Вінниці щороку зменшується площа розкопок при проведенні земляних робіт для кладки та ремонту мереж і трубопроводів. Це свідчить про те, що виконавці більш якісно ведуть земляні роботи та намагаються застосовувати прогресивні методи роботи. ​

Після проведення земляних робіт для того, щоб відр​емонтувати або прокласти нові трубопроводи або мережі, виконавець зобов’язаний відновити елементи благоустрою на місці виконання робіт. Це прописано у дозволі (ордері) на виконання земляних робіт, який видається департаментом міського господарства. В разі пошкодження асфальтобетонного покриття, виконавець в обов’язковому порядку має заасфальтувати місце проведення робіт.

«Дозвіл на розкопки відкритим способом видається тільки в разі, якщо іншого шляху виконати роботи не існує, - наголошує керівник МКП «Адміністративно-технічний центр» Віталій Козак. - В разі, якщо виконавець не дотримується термінів відновлення благоустрою після проведення робіт, на нього можуть бути накладені штрафні санкції. Якщо ж фізична особа або підприємство, які проводили земляні роботи, не брали на це дозвіл (його можна отримати в ЦАП «Прозорий офіс» по вул. Соборна, 59), то відповідно до п. 8.4 «Правил благоустрою міста Вінниці» - це адмінпорушення. Для приватних осіб це може потягнути за собою накладення штрафу у сумі від 20 до 80, а для посадових осіб та громадян-суб\'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян».

Торік площа асфальтування після проведення розкопок на території Вінниці у порівнянні з 2013 роком зменшилася з 26 тис. до 23,6 тис. м2. За словами заступника директора департаменту міського господарства Григорія Пурдика, це пов’язано з тим, що земляні роботи ведуться якісніше, виконавці вимушені застосовувати інші, більш прогресивні з точки зору відновлення благоустрою, методи, в т.ч. безтраншейної прокладки мереж направленим горизонтальним бурінням. «В разі виконання земляних робіт так званим відкритим способом є тенденція до зменшення площі траншей - асфальтобетонне покриття перед розкопками ріжеться фрезою, що зберігає більшу площу асфальтобетонного покриття, - розповідає він. - Дозволи на поперечні розкопки вулиць при планових роботах на проїзних частинах видаються переважно тільки при умові виконання робіт безтраншейним методом».

Для інформації:

У 2006 році було видано всього 379 дозволів на розкопки, на той час велика кількість їх робилася самовільно. Площа асфальтування після проведення робіт складала всього 6,8 тис. м2. Завдяки постійній спільній роботі МКП «Адміністративно-технічний центр», яке займається супроводом проведення таких робіт, департаменту міського господарства та АОСН по виявленню та запобіганню випадкам самовільних розкопок, їх кількість значно скоротилася. Кількість дозволів (ордерів) на виконання земляних робіт у 2013 році склала 2064, 2014 році – 1821. Відсоток відновлення асфальтного покриття складає 100% від загальної площі розкопок, через які було пошкоджено асфальт. Асфальтобетонне покриття відновлюється відповідно до графіків, які складаються кожного місяця та затверджуються заступником міського голови. Місця розкопок, виконаних протягом осіннє-зимового періоду, відновлюються за настання відповідних погодних умов, але не пізніше 30 квітня.



Переглядів: 3282
Поширень: 0