Проект «Україна – Норвегія» – в дії

В період з 16 по 19 лютого в містах Кіровограді, Одесі, Вінниці і Луцьку вперше відбудуться випуски груп військовослужбовців та членів їх сімей, які завершили перепідготовку  за пілотним для цих міст проектом «Україна – Норвегія».

У м. Вінниця урочистості пройдуть у Вінницькому національному технічному університеті 18 лютого (середа) о 18.30.      

Проект, повна назва якого «Професійна перепідготовка звільнених військовослужбовців Збройних Сил України та інших силових структур, членів їх сімей та сприяння їх працевлаштуванню» - діє в Україні з 2003 року. З 2008 року проект фінансує Міністерство закордонних справ Норвегії.

Особливості - це перший випуск Норвезького Проекту у Вінниці, по-друге вперше до навчання на безоплатній основі залучались учасники АТО та члени сімей, по-третє є подальші перспективи розвитку співпраці між навчальними закладами м. Вінниці та Університету Норвегії.

Партнерами у виконанні зазначеного проекту в Норвегії є Університет Нурланда, який знаходиться в м. Бодо, а в Україні -  Міжнародний Фонд соціальної адаптації (Президент Фонда – Рубцов В.С.)

Виконачими партнерами в організації перенавчання зазначених 4-х груп військовослужбовців та членів їх сімей загальною чисельність 112 слухачів  в містах Кіровограді, Одесі, Вінниці і Луцьку стали Міжнародний благодійний фонд «ЕвроАзія» - директор Іващенко О.Ю., Кіровоградська льотна академія Національного аіаційного університету, начальник Неділько С.М. – координатор – Кушнір О.О. -«Економіка малих підприємств», Державний заклад «Південноукраїнський національний педагочіний університет ім. К.Д. Ушинського, м. Одеса, ректор Чебикін О.Я., координатор Тронько С.П, спеціальність перенавчання – «Менеджмент підприємницької діяльності», Вінницький національний технічний університет – ректор Грабко В.В, координатор – директор інституту машинобудування  та транспорту Буренніков Ю.А, - спеціальність для перенавчання – «Економіка малих підприємств»,  Східноєвропейський національний університет ім. Л. Українки (м. Луцьк) – ректор   Коцан І.Я., координатор проекту – директор інституту економіки і менеджменту – Ліпич Л.Г. та Попов Л.В.- спеціальність для перенавчання – «Економіка малих підприємств».

Досвідчені викладачі та сучасна навчально-методична база зазначених вищих навчальних закладів забезпечили отримання ґрунтовних знань та практичних навичок роботи слухачами. По закінченню навчання слухачам видано свідоцтва про освіту,  сертифікати  Міністерства соціальної політики України та Університету Нурланда.

Комплектування груп перепідготовки здійснено Міжрегіональним Центром соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення на базі навчальних закладів регіонів за активної участі координаторів проекту на місцях, допомоги командирів військових частин та установ, місцевих органів влади та громадськості.



Переглядів: 3553
Поширень: 0