Одразу після затвердження бюджету міста на 2015 рік в житловому секторі стартували ремонтні роботи багатоквартирних будинків. Усі вони здійснюються в складчину коштами міського бюджету і мешканців. Тому виконуються досить оперативно. В цьому місяці оновлено дахи вже у чотирьох будинках, а в трьох висотках розпочато ремонт внутрішньобудинкових мереж.

Співфінансування капітальних ремонтів в багатоповерхівках (в пропорції 70% на 30%, де «левова» частка – кошти міського бюджету) – це той інструмент, який з одного боку дозволяє пришвидшити приведення в порядок будинку, а з іншого – сприяє усвідомленню мешканцями, що вони є співвласниками великого будинку, і саме вони мають в першу чергу дбати про його утримання, ремонт і якість обслуговування.

«Процес зміни ставлення мешканців до своїх будинків досить тривалий, але з кожним роком кількість відремонтованих будинків за рахунок співфінансування збільшується. Наприклад, у 2012 році по такій програмі було відновлено дахи в 25 будинках, в 2013 ця цифра зросла до 33. В 2014 році покрівлі було відремонтовано вже у 43 будинках», - розповідає в.о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік.

Схожа ситуація і з ремонтом внутрішньобудинкових мереж. За два роки кількість будинків, в яких замінено труби збільшилась майже вдвічі: у 2012 році мережі відремонтували у 19 будинках, у 2013 – 25 багатоповерхівок, а в 2014 році вже 34 будинки оновили свої комунікаційні системи.

У цьому році капремонти в житлових будинках продовжились. З початку лютого покрівлі вже відремонтовано в чотирьох будинках: по вул. Соборна,38 та 44, Пирогова,14 та Некрасова,2. Заміна внутрішньобудинкових мереж наразі триває в трьох будинках по вул. Стельмаха 19 та 29, а також Юності,38.​



Переглядів: 2914
Поширень: 0