З травня минулого року матеріальну допомогу з міського бюджету отримали сім’ї десятьох вінничан, які загинули у зоні АТО під час виконання службових обов’язків. На лікування після поранень у зоні бойових дій допомогу виплачено ще більш як двадцяти вінничанам.

30 травня 2014 року після трагічної загибелі на Сході України першого вінничанина – прапорщика спецпідрозділу «Ягуар» Валентина Білошкурського, депутати Вінницької міської ради, щоб підтримати сім’ю загиблого, схвалили рішення про надання пораненим та родинам загиблих в АТО вінничан матеріальної допомоги з міського бюджету.

Зміни до Програми соціального захисту окремих категорій громадян Вінниці передбачають надання постраждалим під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також під час АТО військовослужбовцям матеріальної допомоги у розмірі 25 тисяч гривень. А сім’ям загиблих військовослужбовців – 100 тисяч гривень.

За даними департаменту соціальної політики, за дев’ять місяців матеріальну допомогу отримали сім’ї десятьох загиблих вінничан (8 у минулому році та 2 - вже у поточному). По 25 тис. грн. на лікування після поранень отримали 24 військових. В цьому році призначено допомогу ще трьом пораненим, минулої п’ятниці кошти перераховано їм на картки.



Переглядів: 2809
Поширень: 0