26 лютого у квартирі 35-річного вінничанина працівники міліції вилучили пістолет невстановленого зразка з глушником, оптичний приціл, саморобну вибухівку, частину пістолета, набої калібру 9 мм та коробку з коноплею.

Як розповів заступник начальника УМВС Олександр Глянько, до міліції надійшла оперативна інформація про те, що житель м. Вінниці за місцем проживання зберігає зброю та вибухонебезпечні предмети.

Дана інформація підтвердилась, коли у квартирі вінничанина був проведений санкціонований обшук. У квартирі 35-річного чоловіка міліціонери вилучили пістолет невстановленого зразка з глушником без номера, оптичний приціл, предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій, частину пістолета невстановленого зразка, набої калібру 9 мм та полімерну коробку з речовиною рослинного походження схожу на коноплю.

35-річний затриманий раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок та розбоїв.

Усе вилучене направлено на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Наразі слідство з’ясовує джерело походження та мету зберігання зброї та небезпечного пристрою.

В діях вінничанина вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1. ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За такі правопорушення чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 3454
Поширень: 0