Контрабандні цигаркиСпільно з прикордонниками 24 прикордонного загону Могилів-Подільського оперативники вистежили зловмисників, які на човні доставляли на територію України цигарки «Дойна». Четвертому їх подільнику з сусідньої Молдавії, вдалося під покровом темряви зникнути на човні.

Контрабандисти вантажили 90 коробів, у яких знаходилося 45 тисяч пачок «Дойни» у «Фіат-Дукато» та «УАЗ», який чекав їх на березі. Нелегальний товар з молдавськими акцизними марками мав розійтися у продаж на ринках. Дешеві цигарки в Молдові підприємливі українці закупляли по ціні 1,80 – 2 грн, а продавали на базарах по 3 грн 50 коп. За словами начальника відділу УБОЗ ГУМВС В’ячеслава Карпенка, у легальному продажу в Україні цих цигарок немає, адже якщо сплатити усі необхідні платежі на кордоні, ціна на них має бути досить висока. Відтак, невисокої якості цигарки ніхто не буде купувати. На підпільному ж ринку за такі гроші – це ходовий товар серед місцевого населення.

За попередніми підрахунками, вилучені цигарки оцінюються на суму у 220 тисяч гривень. Так як кримінальна відподальність наступає, коли сума перевищує 300 тисяч гривень, підприємців притягнуть до адміністративної відповідальності за ст.351 Митного кодексу України (переміщення товару поза митним контролем).


Переглядів: 3224
Поширень: 0