Презентація проекту «Колискова для майбутнього» та благодійного заходу на підтримку дітей-сиріт та дітей, що постраждали внаслідок воєнних дій, зібрала вчора у приміщенні театру імені Садовського більше тисячі небайдужих. Все заради допомоги малечі, що страждає від війни, заради мирного неба над головою наших дітей.

Організували цей чудовий благодійний проект три жінки: Павлова Олена - Міжнародний благодійний фонд «Без кордонів», Ірина Борзова - ГО «Розвиток. Розвиток» та Людмила Станіславенко - ГО «Рада Вінниччини». Мета проекту «Колискова для майбутнього»: об’єднати людей з різних регіонів України, представників різних національностей та соціальних груп, включаючи людей із зон конфлікту, навколо теми, котра не стосується політичних, військових чи економічних питань, а теми, котра буде вічно актуальною для всього людського роду – народження і виховання дітей, їх здоров’я, щастя, захист їх прав заради мирного майбутнього.

Мирне майбутнє починається з колисковоїМирне майбутнє починається з колискової

В рамках проекту буде записано 2 музичні альбоми. Перший вже вийшов у грудні минулого року завдяки Одеській філії фонду. Другий презентували під час концерту: на ньому українські народні та авторські колискові від сімох вінницьких татусів. Ці альбоми будуть розповсюджені серед цільової аудиторії – дітей-сиріт, дітей з інтернатних закладів. Продовжиться проект в травні у Дніпропетровську.

Мирне майбутнє починається з колисковоїМирне майбутнє починається з колискової

Ще перед початком урочистого концерту у холі театру розгорнувся справжній яскравий благодійний ярмарок. Тут працювали виставки оберегів та майстер-класи зі створення ляльок-мотанок, фотовиставка «Міцна родина – щаслива Україна». Молоді поети Вінниччини тут презентували збірку віршів створених для учасників АТО «Захисник, повернись живим!». Бажаючі мали змогу підписати збірку для військових або купити її для себе. Свої неймовірні смаколики презентувала всім група «Кулінарні бджоли», яка постійно займається приготуванням та відправкою на фронт смачних страв. Цілий розмай прикрас та символічних оберегів від майстринь хенд-мейду уквітчав театральний хол.

Мирне майбутнє починається з колисковоїМирне майбутнє починається з колискової

Та ось уже час починати. На сцену виходить вінницька малеча, щоб урочисто проспівати гімн нашої держави. Лиш тоді організатори проекту розповідають зі сцени всі подробиці. Автор проекту Олена Павлова пояснює: «Чому колискова? Тому що це оберіг для наших дітей, для нашого майбутнього від темних сил. Зараз якраз та темна доба для країни, глупа ніч, коли не знаєш, що тебе чекає. Чому чоловіки? Тому що вони піснями та своєю любов’ю розкривають незримий захист для дітей, які чують ті колискові. Я вдячна за підтримку тим татусям, які взяли участь у проекті. І окрема подяка Швейцарському бюро співробітництва в Україні, які підтримали цей проект та співорганізаторам благодійного заходу».

Мирне майбутнє починається з колискової

Мирне майбутнє починається з колискової

Тоді ж на сцену піднялись вінницькі татусі, які заспівали для диску особливих колискових: Владислав Скальський, Павло Олійник, Анатолій Поштар. Слухати їх проникливі пісні велике задоволення. Загалом до диску увійшли 7 колискових, 5 з яких – авторські. Також до роботи над збіркою долучились Анатолій Секретарьов та Микола Доляк (флейта), Денис Рєпєй, Вадим Дахненко.

Мирне майбутнє починається з колисковоїМирне майбутнє починається з колискової

Мирне майбутнє починається з колискової

Під час заходу також був презентований щорічний проект від ГО «Розвиток.Розвиток», який носить назву «Дефіле по життю». Цьогоріч він був особливий. Ірина Борзова, голова ГО «Розвиток.Розвиток» ділиться наболілим: «Останні трагічні події не дають нам, жінкам, зустріти в гарному настрої перші теплі дні, впустити в своє серце яскраві кольори весни та насолодитись святковими заходами напередодні міжнародного жіночого дня. Впевнена, що весна прийде в наші серця, коли наступить мир в Україні. В такі сумні часи я категорично відмовилась від організації світського рауту - щорічного завершального етапу соціального проекту «Дефіле по життю». І абсолютно не шкодую! Тому що в цьому році в рамках проекту ми зробили набагато більше добрих та корисних справ. Так, наприклад, до річниці Майдану ми встигли разом з Юрієм Прокопенко, Раєю Панасюк та поетами випустити збірку віршів для українських вояків, а в останній день зими разом з Оксаною Мельник, Діаною Подолянчук та вихованцями її танцювальної студії «Шахіна» привезти діткам з дитячого будинку в селі Вороновиця «Родинний дім» хореографічну виставу «Планета ангелів», доправити їм ліки, вітамінні подарунки та сюрпризи».

Мирне майбутнє починається з колисковоїМирне майбутнє починається з колискової

Так в рамках проекту «Дефіле по життю» протягом місяця благодійні та громадські організації направили свої дії на допомогу дітям та організували 12 соціально-благодійних проектів, результати яких презентували під час благодійного заходу «Колискова для майбутнього». Особливою родзинкою вечора став показ моделей вишиванок, зроблених вихованцями Стрижавського будинку-інтернату, якими багато років поспіль опікується Людмила Станіславенко, голова ГО «Рада Вінниччини». Вона розповідає: «Вихованці Стрижавського інтернату та діти з дитячого будинку «Гніздечко» сьогодні виходитимуть на одну сцену із золотим голосом України Ніною Матвієнко. Це символ нинішньої важкої, але дуже світлої доби. Коли кожен може бути корисним та творити задля спільної мети. Сьогодні стираються бар’єри між бідними та багатими, Сходом та Заходом, а є лише Єдина Україна, зарази якої ми об’єднуємось. І такі благодійні проекти нам допомагають поширювати енергію любові на усіх, хто до нас долучається».

Мирне майбутнє починається з колисковоїМирне майбутнє починається з колискової

Мирне майбутнє починається з колискової

Ще однією яскравою презентацією відзначився проект «Читай, Україно!», авторства відомої вінницької дизайнерки Світлани Теренчук. Вона створила міні-колекцію вбрання з портретами великих українських письменників.

Мирне майбутнє починається з колисковоїМирне майбутнє починається з колискової

Мирне майбутнє починається з колискової

Всі ці та інші проекти, які реалізовувались протягом місяця громадськими організаціями, благодійними фондами, творчими та активними вінничанками були спрямовані на допомогу дітям-сиротам та дітям, що постраждали внаслідок воєнних дій, а також на підтримку духовно-патріотичного настрою українців. Всі гроші зібрані під час заходу будуть передані на потреби дітей. Волонтери-психологи, дружини бійців, матері, а також самі бійці мали можливість відвідати цей захід. Їх присутність ще раз нагадувала всім про те, що нам потрібно єднатись заради добра, любові і миру.

Мирне майбутнє починається з колискової

Завершувалась велика благодійна програма виходом на сцену довгоочікуваної зірки, спеціальної гості, Золотого голосу України, народної артистки України, неперевершеної Ніни Матвієнко, на колискових якої виросли цілі покоління. З’явившись на сцені ця велика жінка сказала кілька важливих слів: «Без матері, без батька, без любові не народиться дитина, не народиться колискова. Квітка-душа – це дитина, це чистота, завдяки якій нас ніколи не переможуть ніякі вороги». Вона читала власні вірші, серед них і колискову для татка. А потім раптом заспівала і світ навколо змінився: Ніна Матвієнко своїм чудовим голосом творила колискову для всього переповненого залу, для дітей, для матерів, для солдат, які захищають нас. Вона проспівала одну за Шевченком та ще одну народну «Соловейку, синку, пташечка маленька» і присвятила їх нашим воїнам. Загальним виконанням пісні «Квітка-душа» завершився вечір «Колискова для майбутнього».

Мирне майбутнє починається з колискової

Діти, що слухають сердечні колискові та відчувають турботу ніколи не виростуть черствими та злобливими. Діти, яких ми навчимо любити ближнього та допомагати тим, хто у біді, будуть жити у мирі та злагоді. Любов творить дива. Вкладаючи любов у серця дітей, і власних, і чужих, ми торуємо їм шлях до кращого життя. Співаючи просякнуті любов’ю колискові ми вибудовуємо їх мирне майбутнє.



Переглядів: 6368
Поширень: 0