З моменту введення в дію державної програми по підтримці населення для переходу на альтернативне опалення, у відділеннях ПАТ «Ощадбанк» кредити отримало 73 сім’ї Вінниччини, 12 з них – були оформлені безпосередньо у Вінниці. В рамках цієї програми до 20% тіла кредиту відшкодовується державою. На 2015 рік у державному бюджету на ці цілі передбачено 343,5 млн. грн.

В сьогоднішніх умовах замінити газовий котел на твердопаливний або електричний може далеко не кожна родина, адже переобладнання потребує досить великих фінансових затрат. Щоб допомогти українцям у цьому, в жовтні минулого року Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої люди можуть отримати компенсацію частини кредиту (до 20%) на придбання твердопаливного або електричного котла.

За інформацією Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України за чотири місяці попит на державну підтримку у такому кредитуванні зріс майже в 14 разів. Найактивніші регіони, які скористались можливістю замінити свої газові котли на твердопаливні або електричні, розташовані в західній частині України. Найменше таких кредитів оформлено на Сході та Півдні держави. Найбільшу перевагу українці віддають котлам на твердому паливі. В середньому 95% людей, які оформляли кредити під державну допомогу, купували саме твердопаливні котли, решта - брали електричні.

У Вінниці замінили котел у кредит по цій програмі 12 сімей. Загалом по Вінницькому регіону понад 70 родин за цією державною програмою вже позбавились залежності від газу. У зв’язку із підвищенням тарифів на блакитне паливо, людей, які захочуть скористатись цією державною програмою, скоріш за все, значно побільшає. Тому у державному бюджеті на ці потреби передбачено набагато більше коштів – 343,5 млн. грн. Стартувала ж ця програма із бюджетом у 50 мільйонів.

Механізм отримання кредиту по державній програмі не складний. Спочатку потрібно обрати в магазині котел, взяти на нього рахунок і разом зі стандартним кредитним пакетом документів надати його до відділення «Ощадбанку». Компенсацію людина отримує на свій рахунок після придбання котла (що потрібно підтвердити відповідним документом з магазину).

За умовами ПАТ «Ощадбанк», кредит надається у гривнях на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Обов\'язковий власний внесок клієнта – 10% вартості котла. Мінімальна сума кредиту – одна тисяча гривень, максимальна – до 30 тис. грн. Разова комісія банку за надання кредиту – 3% від суми кредиту.

Отримати більш детальну інформацію про умови кредитування можна за телефоном 55-45-26 або за посиланням

Довідка:

Документи, необхідні для одержання кредиту:

  • Заявка на одержання кредиту (заповнюється в банку)
  • Паспорт громадянина України (та ксерокопія)
  • Картка платника податків з реєстраційним номером облікової картки в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера позичальника (та ксерокопія)
  • Документ про отримані доходи та утримання з них за останні 6 місяців
  • Правовстановлюючий документ на нерухоме майно, яке перебуває у власності позичальника або членів його сім’ї за умови документального підтвердження, що власник нерухомого майна є членом сім’ї позичальника (та ксерокопія)
  • Рахунок-фактура на обраний котел
  • Інші документи (після консультації в банку)



Переглядів: 4460
Поширень: 0