Підвальні приміщення вінницьких висоток очищають від захаращень та ремонтують або відновлюють освітлення. Таке доручення було поставлено в. о. міського голови Сергієм Моргуновим у комплексі заходів щодо посилення безпеки у Вінниці в зв’язку із загрозами, пов’язаними з терористичними проявами в інших містах України та військовими діями на Донбасі. За даними департаменту житлового господарства близько 80 % підвалів на сьогодні придатні до використання як укриття для мешканців висоток.

В зв’язку із подіями на Сході пристосування підвалів висоток як укриттів в разі виникнення надзвичайних ситуацій стало як ніколи актуальним. З кінця січня підвальні приміщення вінницьких багатоповерхівок обстежують працівники житлово-експлуатаційних підприємств та очищують від сміття, ремонтують освітлення та перевіряють вентиляцію. Сьогодні під час відвідування двох амбулаторій сімейної медицини, розташованих у житловому будинку, в. о. міського голови Сергій Моргунов вирішив перевірити, в якому стані підвальні приміщення багатоповерхівки.

Сергій Моргунов особисто перевірить підвали багатоповерхівок

«Із сховищами сьогодні є певні проблеми, бо вони усі відомчі, тому їх моніторингом і обстеженням сьогодні займається Міністерство оборони і відповідні структури, - каже Сергій Моргунов. - В підпорядкування міської ради сховищ як таких немає, я маю на увазі комунальної власності. Тому наше завдання, як міської влади, забезпечити можливість та зорієнтувати людей в разі надзвичайної ситуації використовувати як укриття підвал будинку. Комунальні служби займаються очищенням і пристосуванням підвальних приміщень під такі потреби. Там, де є об’єднання співвласників – цим займаються мешканці ОСББ. Житлово-експлуатаційні підприємства їм допомагають: надають людей та транспорт. Саме головне, що це спільна робота, бо об’єм роботи достатньо великий. До того ж часто виникає ситуація, що коли тільки почистили підвал, проходить тиждень-другий, і ті ж самі мешканці будинку знову захаращують свої підвали, і фактично та робота, яка була проведена, зводиться нанівець».

Сергій Моргунов особисто перевірить підвали багатоповерхівок

З метою інформування мешканців усі підвали в житлових будинках було інвентаризовано та пронумеровано. На дошках оголошень при вході в будинках розклеєно пам’ятки про порядок оповіщення та укриття.

Сергій Моргунов особисто перевірить підвали багатоповерхівок

За словами в. о. міського голови, департамент житлового господарства на сьогодні звітує, що близько 80% підвалів очищено. Сергій Моргунов запропонував журналістам наступного разу під час об’їзду провести спільно із ним невелику ревізію підвалів на предмет їх готовності до використання в якості укриттів.

Сергій Моргунов особисто перевірить підвали багатоповерхівок

Для інформації: У Вінниці 2003 багатоквартирні житлові будинки. З яких: 329 ОСББ, 13 відомчих, 1661 комунальної власності (2052 підвальних приміщення).



Переглядів: 3420
Поширень: 0