Не дивлячись на досить холодну погоду, по місту їздять люди на велосипедах. Велосипедисти, не залежно від віку і статі, вважають саме такий спосіб пересування по місту найбільш зручним і комфортним. Чому? На це є декілька причин.

Перш за все - це мобільність. Не залежно від часу і місця, у вас з’являється можливість дістатися місця призначення без пересадок і без марного витрачання часу у заторах. Ще одна причина - швидкість пересування, яка напряму залежить від фізичних можливостей людини і технічного стану двоколісної машини. Звісно, велосипедист зобов’язаний дотримуватись правил дорожнього руху і не перевищувати дозволену швидкість при пересуванні, а також переходити на інший бік вулиці виключно по зебрі й обов’язково спішившись на нерегульованих переходах.
Відносна доступність велосипеда є ще однією причиною популярності цього засобу пересування. У порівнянні з вартістю автомобіля або мопеда, велосипед, все ж, є більш доступним для городян. Утримання велосипеду також обходиться значно дешевше, а для його використання непотрібно здавати істити та отримувати водійське посвідчення.

Велосипед дає можливість також перевозити вантаж або пасажира, за допомогою спеціальних пристосувань. Якщо велосипедний кошик і багажник речі більш менш знайомі, то велосипедні крісла або окремі візочки-каляски для того, щоб перевозити малечу, домашніх улюбленців або багаж, для більшості із нас поки ще дивина. Між тим, вони, потроху, починають з’являтися на вулицях нашого міста.

Хоча велосипед і поступається за рівнем комфорту автомобілю, але, він також має і ряд суттєвих переваг. Збільшення кількості велосипедистів на вулицях нашого міста свідчить про те, що все більше людей роблять вибір на користь справжньої мобільності і незалежності пересування.



Переглядів: 560
Поширень: 0