Вчора працівники міліції затримали під час отримання хабаря посадовця держсільгоспінспекції у Вінницькій області. Службовець отримав 1200 грн неправомірної вигоди за видачу посвідчення тракториста-машиніста.

Правоохоронці задокументували незаконну передачу коштів у службовому кабінеті чиновника. Чоловік заплатив озвучену посадовцем суму за отримання посвідчення без проходження навчання та здачі іспитів. Скільком ще «спеціалістам» були видані документи за хабар, з’ясує слідство.

За словами начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця, нині триває досудове розслідування за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють інші факти протиправної діяльності затриманого чиновника.

За подібні дії йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спецконфіскацією.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу до посадовця на період розслідування.



Переглядів: 3103
Поширень: 0