З настанням тепла у Вінниці традиційно розпочинається прибирання території міста. З 25 березня по 10 квітня вінничани наводитимуть лад у місцях відпочинку, зелених та лісових зонах, на території біля водойм тощо. На початку квітня на суботники вийдуть й працівники міських підприємств, установ та організацій спільно із працівниками комунальних служб. Долучитися до весняного прибирання можуть всі бажаючі.

Вже традиційно, з настанням тепла до прибирання міста долучається молодь, громадські організації, працівники комунальних підприємств, міських установ тощо. У цьому році загальноміські заходи з санітарного очищення та благоустрою території міста відбудуться 3 та 24 квітня. У них візьмуть участь працівники департаментів, відділів міської ради та інших міських організацій, установ, підприємств, які разом із комунальними службами наводять лад у парку Дружби народів, Центральному парку культури та відпочинку, на території півострову «Бригантина» тощо.

Як завжди, у прибиранні Вінниці активну участь бере молодь. У цьому році з 25 березня по 10 квітня у місті проходитиме акція «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля», в рамках якої юні вінничани хочуть зробити свій внесок у наведення порядку. Вони будуть прибирати біля Вишенського озера, стадіони міста, зелені зони, очищатимуть набережну, схили річки Південний Буг, Лісопарк (що по Хмельницькому шосе) тощо. В прибиранні візьмуть участь більше 30 освітніх закладів міста, серед яких й Донецький національний університет. Також до акції долучаться представники громадських організацій такі як ГО "Зробимо Україну чистою", Молодіжна громадська організація Туристичний клуб «Бедняжка», Вінницький обласний осередок Всеукраїнської екологічної ліги.

Як зазначив Василь Гайовик, студентам видаватимуть пакети та одноразові рукавички. Зібране сміття забиратимуть і вивозитимуть комунальні служби. «Приємно, що кількість молодих людей, які долучаються до суботників постійно зростає. Така акція допоможе не лише зробити місто чистішим, а й виховати у молоді бережне ставлення до навколишнього середовища», – каже Василь Гайовик.

Пройдуть суботники й на території ЖЕКів, вони відбудуться 28 березня та 4 квітня. Жителів багатоповерхівок також закликають не стояти осторонь та спільно із ЖЕКівцями впорядковувати газони та квітники на прибудинкових територіях, висаджувати нові дерева, прибирати сміття та ремонтувати огорожі, лавки тощо.



Переглядів: 3936
Поширень: 0