Щороку в березні, напередодні, або під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено більше 70 років тому. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги засновано 22 лютого 1993 року.

Цей захід було створено з метою заохочення  дітей до читання книг, в час, коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. І хоча ХХІ століття манить нас все новими і новими дивами техніки,  хоч Інтернет стає хлібом насущним сучасної молоді,  книга не  втрачає своєї цінності,  вона не може її втратити,  адже друковане слово -  це глибина думки, це оаза мудрості, яку не спроможна закреслити історія, яку ніколи не зможе знищити спам чи вірус. Ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.

Як вінницькі школярі відзначали тиждень юнацької та дитячої книги

З 16 по 20 березня поточного року в рамках Тижня дитячої та юнацької книги в Палаці дітей та юнацтва ім..Л.Ратушної відбулися різноманітні заходи, які мали на меті привернути увагу дітей до друкованого слова, виховати  у них читацьку культуру, зокрема, виставка книг «Улюблені казки», зустріч з дитячою поетесою Марією Гуцол, конкурс на кращу ілюстрацію до казки, літературна розважалочка за мотивами казок, екскурсія до вінницької газетної друкарні - ТОВ «Прес Корпорейшн Лімітед».

Як вінницькі школярі відзначали тиждень юнацької та дитячої книги

Цікавою та змістовною була зустріч із дитячою письменницею, поетесою, фольклористкою вінничанкою Марією Гуцол. Під час зустрічі Марія Василівна читала вірші, демонструвала свої збірки, розповідала про волонтерську діяльність, звучали пісні на її вірші. Гостя вразила дітей своєю щирістю, простотою, патріотичністю.

Як вінницькі школярі відзначали тиждень юнацької та дитячої книги

Для дітей молодшого та середнього шкільного віку в ігровій формі була організована літературна розважалочка за мотивами казок. На святі були підведені підсумки конкурсу ілюстрацій до казок, в якому взяли участь гуртківці палацу, які представили біля 100 малюнків. Члени журі визначали найкращі малюнки, автори яких були відзначені Почесною грамотою.

Як вінницькі школярі відзначали тиждень юнацької та дитячої книги

Екскурсія до вінницької газетної друкарні - ТОВ «Прес Корпорейшн Лімітед»  була пізнавальною та надзвичайно цікавою. Вінницька газетна друкарня - сучасне виробництво, орієнтоване на оперативний друк кольорових і чорно-білих газет. Під час екскурсії вихованці гуртків журналістики, «Психологія особистості», екскурсоводів мали можливість в реальному часі ознайомитись із виготовленням газет, познайомились із командою професіоналів поліграфічної галузі, побачити роботу друкарського станка, який друкує до 35000 екземплярів газет за годину, паперорізальних, розмотувальних  машин та ризографу. Відвідали складські приміщення, дізналися про весь ланцюжок виробництва поліграфічної продукції. Було надзвичайно цікаво, адже на виробництві друкують більше 70 найменувань газет для читачів із Вінниці, Вінницької області та інших міст України, в тому числі і газету вінницької учнівської громади «Максимум», над створення якої працюють вихованці гуртка журналістики.

Як вінницькі школярі відзначали тиждень юнацької та дитячої книги

Ми віримо у те,що залучення дітей до читання української книги дасть змогу пробудити в дітях почуття прекрасного, патріотизм та гордість за своїх земляків.



Переглядів: 3200
Поширень: 0