57-річна власниця помешкання неодноразово притягувалася до відповідальності за незаконну діяльність, однак виготовлення прибуткового самогону не припинила. В минулому році проти жінки порушили кримінальну справу по ст. 203 КК України (заняття забороненими видами діяльності), однак врятувала підсудну від кримінальної відповідальності амністія.

Правоохоронці не залишили без контролю самогонщицю - в липні цього року дільничні інспектори Ленінського РВ Сергій Мелещук та Олександр Стенжицький провели три оперативні закупки самогону, за усіма фактами складено адміністративні протоколи, суд винесе рішення щодо покарання порушниці. Отримавши в суді законні підстави для проведення обшуку в помешканні самогонщиці, правоохоронці обстежили домогосподарство, підсобні приміщення, гараж, але жодних слідів її підпільної діяльності не виявили. Врешті -решт міліціонери натрапили на потаємну кімнату, вхід до якої зовні був заклеєний шпалерами, з ціллю маскування на дверях красувалися штучні квіти.

В таємній кімнаті знаходилося п\'ятнадцять 40-літрових бідонів браги. В цілому ємності містили 600 літрів закваски. Крім того, в бідоні та пляшках було 40 літрів приготовленого для продажу зілля. На окремих бідонах дбайлива господиня понаписувала «сорт» майбутнього горючого – «ЗМІЙ», «ПЕРВАК».

Мабуть, в залежності від інгредієнтів, які кидала у брагу. Можна тільки здогадуватися, що додають самогонщики для міцності напоїв у такі спиртні вироби.

З досвіду викритих міліцією колег п’ятничанської самогонниці, у бразі кип\'ятили пластикові пляшки і додавали навіть ... курячий послід..

Проти самогонщиці знову порушать кримінальну справу. Тепер їй загрожує до 5 років обмеження волі.


Переглядів: 2893
Поширень: 0