У вінницьких школах щороку збільшується кількість учнів, а мережа класів розширюється. В новому навчальному році у вінницьких школах буде навчатись орієнтовно на півтори тисячі дітей більше, ніж у цьому. У зв’язку із збільшенням учнів прогнозується, що загальна мережа класів розшириться на 40 класів, 10 з них – це будуть перші класи.

Починаючи з 2008 року, у Вінниці зберігається позитивний приріст населення, який стійко утримується і до сьогодні. У 2014 році коефіцієнт на 1 тис. населення становив +1,3.

Збільшення кількості дітей щороку вносить корективи в мережу груп у дитячих садках та класів у школах. В 90-их роках у місті відбувалось скорочення чисельності дітей, що привело до закриття ряду дитячих садків, меншало учнів і в школах. І коли у Вінниці поступово почало більшати дітей, питання забезпечення їх дошкільною освітою постало досить гостро – ті садки, що залишились, не могли прийняти всіх дошкільнят.

В 2006 році в мікрорайоні «Поділля» з’явився перший новий дитячий садок після часів «застою», а у діючих садках почали відкривати нові групи. Упродовж 2006-2014 років у садочках міста було їх відкрито 117. Починаючи з 2011 року, у місті почали мало не щороку відкриватись нові садки: 2011-й – ДНЗ №6 (вул. А.Іванова), 2012 рік – ДНЗ №5 (Вул. Червоноармійська) та №7 (мікрорайон «Поділля»), 2014 – ДНЗ №19 (вул. Маліновського). Ще два дитячі садки за цей час перейшли в комунальну власність – це ДНЗ №1 та №50, до цього вони були відомчими. У 2015 році планується відновити приміщення ще одного колишнього дитсадка по вул. Порика на 300 місць.

«В школах збільшення кількості дітей відображається в першу чергу на розширенні мережі класів та зростанні кількості учнів, які навчаються у другу зміну. У наступному навчальному році теж очікуються зміни в мережі. За попередніми прогнозами у місті з’явиться додаткових 40 класів, 10 з них – це перші класи», – каже директор департаменту освіти Володимир Буняк.



Переглядів: 2981
Поширень: 0