В історичному центрі Вінниці незабаром з\'явиться новий торговий комплекс. Майданчик під його будівництво між будівлями поштамту, «Укртелекому» та костелу монастиря Святої Діви Марії Ангельської вже огородили бетонними блоками і металевими листами. В якості забудовника виступає фірма зі співзвучною відомої мережі готелів назвою.

Варто відзначити, що ця ділянка в 6 соток по вул. Соборній завжди вважалася привабливою. Більше року тому колишній орендар цієї землі відмовився від неї, і міська влада оголосила новий конкурс. Його виграла інша фірма. Не виключено, що вінничани, які раніше орендували ділянку або переуступили її, або через відмову і новий аукціон переоформили на іншу фірму.

На сьогоднішній день формальним замовником будівництва є фірма «Рейкарц Груп Лімітед». Назва нагадує досить відому в Україні компанію «Reikartz Hotel Group», що має потужну мережу готелів у різних куточках країни. Пов\'язані вони між собою чи ні, головний архітектор міста Олександр Рекута сказати не зміг.

«Можу тільки сказати, що ніхто готель там будувати не збирається. Це буде торговий центр висотою до 15 метрів (тобто, в 4 поверхи, - прим. Авт.). Проектом передбачається також благоустрій території та стоянка автотранспорту », - пояснив Олександр Сергійович.

В центрі Вінниці збудують "хмару"

До речі, на самому будмайданчику «Реал» пояснили, що після завершення будівництва, тротуар менше не стане, збережеться проїзд до «Укртелекому», а майбутня будівля займе лише місце сьогоднішньої клумби та майданчика зі старими бетонними плитами. Правда, яким буде котлован, представник генпідрядника не уточнив. Відзначимо, що цілком ймовірно в цьому місці проходять стародавні підземні ходи.

Що стосується зовнішнього вигляду, то будівельники запевнили, що стенд з «картинкою» будівлі, що зводиться встановлять 27 березня. Поки нібито його не мають. У свою чергу О. Рекута поділився, що проект нового ТЦ розробив відомий вінницький архітектор Олександр Коротких, автор ТРЦ «Феріде-Плаза».

«Він запропонував досить цікаве архітектурне рішення у стилі Hi-Tech, але воно абсолютно не схоже на« Феріде»; швидше, нагадуватиме хмару. Можливо, оскільки рішення обрано досить оригінальне, воно виявиться незвичним для частини городян», - уточнив головний архітектор Вінниці.



Переглядів: 9038
Поширень: 0