Акція відбудеться 2 квітня о 18:00 біля Башти (сквер Козицького).

2 квітня відзначають Міжнародний день інформування про аутизм. Цього року наше місто активно долучається до міжнародного руху. О 18.00 відбудеться флешмоб. Запрошуємо вінничан прийняти участь в акції разом із нами.

Вінниця у синьому. Синій – це колір людей з аутизмом, чи як їх ще називають – дітей дощу. В цей день у світі люди носять одяг синього або блакитного кольору. Одягніть в цей день синій піджак чи светр, взуйте голубі кеди чи намалюйте нігті синім, візьміть із собою парасольку. Вибір за вами, але будьте поряд з цими дітками в особливий для них день і пам’ятайте, що кожен із нас неперевершений. Допоможемо діткам з аутизмом відкрити себе світу. Ввечері Башта сяятиме синім, в продовження відзначення Міжнародного дня інформування про аутизм.

"Ми такі, як всі – просто по-іншому сприймаємо цей світ!". Ми закликаємо вінничан долучитись до важливої соціальної мети: поширення інформації про аутизм, познайомитись із цими особливими, загадковими та щирими дітьми, стати толерантнішими до тих, хто по-іншому сприймає цей світ.

-Ці діти особливі і їх потрібно приймати серцем. Цей день для нас дуже важливий. Ми хочемо, щоб вінничани більше знали про них і вміли поводитись, якщо зустрінуть таку дитину. Їм потрібна надія та сили. Це завдання не лише їхнє, а і наше. Ми маємо вчитися опікувати тих, хто цього найбільше потребує, - поділилась організатор Самойленко Олеся.

Довідка

2 квітня Генеральна Асамблея ООН оголосила Міжнародним днем ​​поширення інформації про проблему аутизму ще в 2007 році. День був встановлений для того, щоб підкреслити важливість допомоги діткам з аутизмом для підвищення рівня їх життя. Символом цього дня вважається синій колір, бо це колір Всесвітньої організації аутизму Autism Speaks. Саме ця організація в 2005 році вперше організувала акцію на підтримку даної теми – акція називалася «Запали синім» (Light It Up Blue).

Кожен 130 хлопчик та 150 дівчинка страждають на аутизм, і їх кількість кожного року збільшується на 7-10%

Організатори: Благодійна організація "Благодійний фонд "Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами "Розвиток" [email protected]



Переглядів: 4561
Поширень: 0