27 січня депутати міської ради розглянули 39 питань, серед яких і виділення матеріальної допомоги по 15 тис. грн. на лікування Іллі Прокопенка та Ростислава Алексюка, які отримали опіки в наслідок ушкодження струмом на залізниці. Після отриманої електротравми хлопці перебувають сьогодні на лікуванні в опіковому центрі Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова. Лікування є досить дороговартісним, тому батьки хлопчиків зараз потребують допомоги.

Сьогоднішня сесія міської ради розпочалася хвилиною мовчання. Депутати вшанували пам\'ять вінничанина Тараса Сича, який загинув ще місяць тому під час обстрілів Дебальцевого, але похорон військового відбувся тільки сьогодні.

У черговому засіданні міської ради взяла участь перший заступник міського голови міста Артемівська Тетяна Савченко, яка прибула до Вінниці в рамках форуму міжрегіонального співробітництва. Вона виявила бажання ознайомитися з вінницькими інноваціями, з роботою Прозорого офісу та запровадженням в місті електронного врядування. Також на сесію прибув колишній заступник міського голови Володимир Слишинський, який нещодавно був призначений першим заступником керівника Апарату Верховної Ради України.

Перед сесією було вручено державні нагороди двом вінничанам. Директор державного професійно-технічного навчального закладу "Вінницьке вище професійне училище сфери послуг" Лариса Ворона була нагороджена Орденом княгині Ольги III ступеня. Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримав головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.І.Пирогова Олександр Жупанов.

Депутати розглянули майже чотири десятки питань. Серед іншого вони схвалили призначення двох заступників міського голови Сергія Тимощука та Галини Якубович.

Серед питань було схвалено і виділення матеріальної допомоги на лікування двох шестикласників 9-ї школи. 14 березня Іллю Прокопенка та Ростислава Алексюка вдарило струмом на вагоні електропотяга. Ростислав Алексюк отримав опіки 2 і 3 ступеня, що складає 55-60%. Прокопенко Ілля має 10 % опіків шкіри. До збору коштів на лікування хлопців долучилося багато вінничан, які об’єдналися за допомогою соціальних мереж. «Родина одного з хлопчиків не є вінничанами, але ми вчора на засіданні виконкому прийняли рішення щодо виділення обом дітям по 15 тис. грн. на лікування. Сьогодні це підтримали і депутати міської ради», - каже в.о. міського голови Сергій Моргунов. Також лікувально-профілактичні заклади міста за власною ініціативою передали 11 флаконів дороговартісного антибіотику та перев’язувальний матеріал. ​



Переглядів: 3733
Поширень: 0