Проведена інвентаризація та розмежування землі, справа недалекого майбутнього - реконструкція пасажирського терміналу аеропорту, інші роботи.

Але, як це трапляється, виникло ще одне "але"... Кабінет Міністрів України розробив концепцію щодо передачі всіх аеропортів України до державної власності.
- Ми ще не знайомі з цією концепцією, - сказав голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, - але знаємо, що в держбюджеті немає грошей , щоб всі аеропорти України привести до ладу. Нині аеропорт - це комунальна власність, майно обласної територіальної громади. Якщо від держави надійдуть дуже серйозні інвестиції, то ми їх будемо розглядати, як серйозний проект, над яким працюватимемо разом з Міністерством транспорту. Зараз же працюємо в напрямку пошуку стратегічного інвестора чи інвесторів. Днями у мене була зустріч з керівниками представництва в Україні турецької компанії "Анекс- Тур", які зацікавились пропозицією і готові формувати чартерні рейси з вінницького аеропорту в декілька країн для туристичних маршрутів. Через півтора місяця аеропорт буде готовий до цивілізованого функціонування.

Як відзначав перший заступник голови ОДА Валерій Коровій, це буде транспортний аеропорт з функцією виконання пасажирських рейсів, а також і резервний аеропорт Київського Борисполя. Планується, що "повітряні ворота" Вінниці обслуговуватимуть 60 авіарейсів і 1800 пасажирів. Під логістичну інфраструктуру виділено 60 га землі навколо аеропорту.


Переглядів: 2995
Поширень: 0