6 квітня у відповідності до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Королівства Данія у сфері авіаційно-транспортних перевезень та технічної угоди розпочалася спільна українсько-датська військово-транспортна операція “Північний сокіл – 2015” з перевезення пального на острові Гренландія.

У рамках заходу з військового майданчика аеропорту Бориспіль до авіаційної бази “Ольборг” Королівських ВПС Данії на літаку Іл-76МД ЗС України відбула група українських авіаторів на чолі із представником авації Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковником Сергієм Близнюком.

Загалом до операції “Північний сокіл – 2015”, який проходить сьомий рік поспіль, залучається близько 30 українських військовослужбовців, у складі одного екіпажу, та наземного інженерно-технічного персоналу бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України, що дислокується в Мелітополі. Також до складу робочої групи увійшли офіцери-координатори від Командування Повітряних Сил ЗС України.

Вінницькі льотчики перевозитимуть вантажі з бази ВПС США на датську полярну станцію

У ході операції “Північний сокіл – 2015” українські військові льотчики планують перевезти військово-транспортним літаком Іл-76МД з авіабази ВПС США “Туле” на датську полярну станцію “Норд” на острові Гренландія близько 600 тисяч літрів пального та іншого вантажу для забезпечення життєдіяльності цієї станції, підтримання натренованості льотно-інструкторського складу до польотів по міжнародних трасах. Під час операції українські екіпажі планують виконати близько 60 польотів і провести у полярному небі більше 100 годин. Завершити проведення перевезень планується 09 травня.

Після прильоту до авіабази Королівських ВПС Данії “Ольборг” літак Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України здійснить дозаправлення, пройде відповідні процедури огляду, завантажить необхідне обладнання і вирушить на острів Гренландія.

Необхідно підкреслити, що на острові Гренландія українські військові льотчики виконуватимуть завдання у надзвичайно важких кліматичних умовах Арктики, які визначаються низькими температурами повітря до - 50 градусів при швидкості вітру до 15-20 метрів за секунду, штормовою погодою, відсутністю наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів.



Переглядів: 3436
Поширень: 0