Вчора у Вінниці відбулися загальні збори правління Благодійного фонду «Подільська громада», на яких йшлося про підсумки роботи у 2014-му та плани на цей рік. Серед них – адаптація школи №33 для навчання дітей з обмеженими фізичними можливостями, провести конкурс грантів, створити громадський центр для мешканців міста та й надалі підтримувати українську армію.

Вже сім років у Вінниці діє БФ «Подільська громада». За цей час фонд реалізував багато корисних для вінничан проектів, об’єднавши зусилля бізнесу, влади та громади. Наприклад, такі проекти як «Комп’ютер другу», «Веселий лікар», «Школа, доступна для всіх», «Дворовий спорт», «Шевченко для усіх століть» та багато інших.

Щорічно БФ «Подільська громада» проводить загальні збори правління фонду, на яких підбиваються підсумки роботи у попередній період та визначаються плани на наступний. Такий захід відбувся вчора, 9 квітня. «Фонд «Подільська громада» є фондом громади міста Вінниця, до складу якого входять представники органів влади, місцевого самоврядування, громадськості, бізнесу та всі небайдужі люди, як хочуть щоб наше місто розвивалося і змінювалося на краще, – каже виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський. – Я часто наголошую, що нам потрібно переходити від спонтанної благодійності до стратегічної філантропії, яка можлива лише при чіткому плануванні, прозорості роботи та звітності про те, куди і які кошти буде направлено».

Андрій Дручинський розповів присутнім про найближчі плани фонду. Серед іншого – продовження проекту «Школа, доступна для всіх». «У цьому році нам вдалося спільно з міською владою завершити проект по адаптації школи-гімназії №6 до навчання у ній дітей з обмеженими фізичними можливостями. Ми прийняли рішення продовжити проект, будемо адаптувати школу №33, аби задовольнити потреби дітей з інвалідністю, які хочуть навчатися у школах. Також дуже важливим напрямком, яким ми займалися та будемо займатися й надалі – підтримка української армії, – каже він. – Взагалі, мені приємно, що вінничани сьогодні побачили у фонді «Подільська громада» професійну організацію, якій можна довіряти. І яскравим показником цього є те, що і підприємства, і організації, і вінничани самі звертаються до нас з пропозиціями надати допомогу. Ми будемо й надалі розвиватися – нині ми формуємо нові Програми та нові підходи до благодійності. Хочемо здійснювати заходи по вивченню нагальних потреб громади, проводити соціологічні опитування щодо екології, культури, освіти, медицини та інших напрямків».

«На мою думку, «Подільська громада» – це один з найкращих фондів у Вінницькому регіоні, а можливо й по всій Україні. Адже його волонтери зробили багато добрих справ. Наприклад, пам’ятник Шевченку був встановлений завдяки ініціативності і активності цього фонду; міські свята та масові заходи, особливо в частині волонтерства, теж проходять за їхньої підтримки. Вони постійно надають значну допомогу нашим військовим. Андрій Дручинський та Віктор Бронюк самі неодноразово були у зоні АТО і своїми очима бачили, що там відбувається, і, що дуже важливо, вони знають, що дійсно необхідно бійцям. Щодо роботи у соціальному напрямку, хочу відмітити створення ліфту у минулому році в школі №6. Це великий крок у рамках розвитку інклюзивної освіти, на якому ми не зупиняємося, адже вже працюємо над аналогічним проектом на базі школи №33, що на Вишеньці», – зазначив запрошений на загальні збори правління фонду в. о. міського голови Сергій Моргунов.



Переглядів: 3834
Поширень: 0