На початку квітня у Вінниці розпочалася реконструкція мереж зливової каналізації вулиці Садової, що у Тяжилові. Тут буде прокладено майже 200 метрів системи водовідведення та заасфальтовано ділянку дороги. Це дозволить якісно відводити воду з цієї території. Також у планах на цей рік – реконструювати мережу зливової каналізації по вул. Київській (в районі Центрального автовокзалу) та по вул. Свердлова,67,109.

Два роки тому було створено електронну карту усіх існуючих мереж зливової каналізації Вінниці та розроблено схему розвитку системи відведення атмосферних опадів. В ній чітко визначені поетапні кроки по ремонту, реконструкції та прокладанні нових об’єктів зливової каналізації.

На даний час у місті є 36 кілометрів зливової каналізації, 25 тисяч зливоприймальних колодязів та 26 місць водовипусків. За результатами обстеження, проведеного у 2013-му, спеціалісти визначили ділянки мереж зливової каналізації, які потребують поточного та капітального ремонту. Крім того, спільно з представниками міських комунальних підприємств було проведено додаткові обстеження прибудинкових територій, приватного сектору та інших територій міста для визначення проблемних місць, які періодично підтоплюються зливовими водами. Після чого були визначені ділянки мереж зливової каналізації, які потрібно прокласти в першу чергу. Один з таких об’єктів – ділянка вулиці Садова.

У Вінниці реконструюють зливову каналізацію по вулиці Садовій

Тут через складний рельєф місцевості вода накопичувалась посеред вулиці, заважаючи мешканцям. Старожили вулиці навіть показують фото 40-річної давнини із величезною калюжею посеред дороги. У рамках цьогорічної реконструкції на ділянці цієї вулиці облаштують 132 метри водовідвідного залізобетонного лотка та 60 м відкритого водовідвідного лотка з асфальтобетонної суміші. Після чого буде заасфальтовано майже 200 метрів дороги. Якщо не завадить погода, роботи планується завершити протягом квітня-травня.

Місцеві жителі кажуть, що зливова каналізації набагато підвищить комфорт проживання на цій вулиці. «Це для нас визначна подія. Бо раніше після сильних дощів тут утворювалися величезні калюжі, через які було важко перейти. Справа в тому, що частина нашої вулиці розташована у виїмці, куди й стікала вода з сусідніх вулиць. А тепер ми дуже раді, що вода більше тут не стоятиме», – каже місцева мешканка Надія Заєць.

У Вінниці реконструюють зливову каналізацію по вулиці Садовій

«Люди розповіли, що тут 40-50 років завжди стояла вода. А зараз, коли роботи лише розпочалися, і робітники встановили кілька лотків, то після дощу ситуація вже кардинально змінилася. На цій вулиці завдяки активності депутата міської ради, керівника Асоціації органів самоорганізації населення та голови квартального комітету вдасться значно покращили стан з водовідведенням. Крім того, тут буде прокладений асфальт, – каже в. о. міського голови Сергій Моргунов. – Ця вулиця розташована у досить віддаленому від центру мікрорайоні, і я вважаю, що ми повинні акцентувати увагу не лише на магістральних вулицях міста, а й на територіях приватного сектору. І комплексно вирішувати питання і водовідведення, і асфальтування, і освітлення – згідно наших планів по розвитку інфраструктури міста».

У Вінниці реконструюють зливову каналізацію по вулиці Садовій

Також Сергій Моргунов підкреслює важливість ремонту та модернізації колодязів для водовідведення. «Працівники комунальних підприємств за потреби прочищають колодязі, але я вважаю, що цих об’єктів по місту ще недостатньо. Згідно плану потрібно доробляти колодязі, а де необхідно – розширювати їх, щоб вони могли прийняти відповідний об’єм води», – каже він.



Переглядів: 4529
Поширень: 0