Незважаючи на покарання «гривнею» кількість вінничан, які спалюють рослинні залишки та інші відходи, не зменшується. На таких порушників очікують штрафні санкції у сумі від 340 до 1360 грн.

З 28 березня містом курсують мобільні групи, які відслідковують порушення Правил благоустрою міста, зокрема, спалювання органічних решток – палого листя та залишків рослин. Паління таких вогнищ, до яких окрім органіки потрапляють і пластикові пляшки, залишки шиферу, поліетиленові пакети, призводить до утворення важкого диму з окисами азоту, чадного газу, важкими металами і низкою канцерогенних сполук. Тому вже кілька років поспіль у Вінниці восени та навесні, час, коли вінничани наводять лад у дворах, створюються спеціальні групи, які складають протоколи на порушників, а в подальшому на їх підставі адмінкомісія призначає штраф.

До складу мобільних груп входять дільничні інспектори міліції, працівники санітарно-епідеміологічної служби, державної екологічної інспекції, працівники виконавчих органів міської ради, працівники Асоціації органів самоорганізації населення та Муніципальної поліції. Наразі таких груп курсує п’ять, працюють вони і у вихідні дні, адже тоді вогнищ палиться найбільше.

Майже за три тижні роботи мобільних груп вже складено 45 протоколів. За словами керівника Муніципальної поліції Василя Гайовика, незважаючи на щорічне інформування, кількість вінничан, які порушують Правила благоустрою та санітарного стану міста, не меншає. Палять вогнища і на території підприємств, в таких випадках протокол про порушення складається на керівника підприємства, а штраф може скласти до 1360 грн. Мобільні групи цього року працюватимуть до 30 квітня.

Крім місць, де горіли багаття, звертається увага й на те, як вінничани дотримуються інших Правил благоустрою та санітарного стану міста. Тож разом із штрафом за спалювання листя, можна отримати штраф, наприклад, за складування за межами приватних територій будівельних матеріалів.

Нагадуємо, що вінничани можуть оперативно повідомляти про випадки спалювання листя на «Цілодобову варту» за багатоканальним номером 15-60, або 65-15-60, 60-15-60 та (0800) 601560. ​



Переглядів: 3102
Поширень: 0