Продовжується спільна українсько-данська операція “Північний сокіл – 2015” з перевезення пального з авіабази ВПС США “Туле” на данську полярну станцію “Норд” військово-транспортним літаком Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України.

Станом на 14 квітня від початку операції здійснено перебазування українського контингенту на аеродром Ольборг, здійснено підбір та підгонку особистого спорядження особового складу для роботи в умовах арктичного клімату. Проведено його інструктаж по особливостях роботи при низьких температурах та перебазування на аеродром Туле. Здійснено монтаж паливних баків в вантажній кабіні та обслуговування літака.

Вінницькі льотчики перевезли перший 20-ти-тонний вантаж до Арктики

Також з аеродрому “Туле” вже здійснено 1 місію, під час якої було перевезено 20 тон вантажу, у внутрішніх баках літака та встановлених спеціальних цистернах  перевезено 11480 літрів пального.

На острові Гренландія українські військові льотчики виконують завдання у важких кліматичних умовах Арктики – при температурі повітря до -50 градусів і при швидкості вітру до 15-20 метрів за секунду, а також за відсутності наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів.

Вінницькі льотчики перевезли перший 20-ти-тонний вантаж до Арктики

Довідка. Спільна українсько-данська операція “Північний сокіл – 2015” відбувається протягом квітня поточного року. В рамках її проведення військово-транспортним літаком Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України планується перевезти понад 600 тисяч літрів пального та інший вантаж з авіабази ВПС США “Туле” на датську полярну станцію “Норд” на острові Гренландія.



Переглядів: 2909
Поширень: 0